ВИДЕО: Барса върна комфорта на Реал с шокираща загуба на "Камп Ноу"


ВИДЕО: Барса върна комфорта на Реал с шокираща загуба на "Камп Ноу"

2939 0

Намиращият се в страхотна форма тим на Барселона допусна шокираща загуба у дома, след като беше покорен от Малага с 0:1, а по-плашеща беше играта на възпитаниците на Луис Енрике.

Единственият гол падна още в 7', след като Дани Алвеш направи невероятна грешка и изведе Хуанми сам срещу Браво, а крилото мина покрай вратаря и реализира за 0:1.

Триото Меси - Суарес - Неймар за пръв път през настоящата година не сработи, като единствено бразилецът правеше нещо интересно в нападение, докато неговите партньори записаха най-слабите си мачове за 2015, както и целият отбор на Барселона.

"Блаугранас" бяха в серия от 11 поредни победи във всички турнири, като това е едва втората загуба за тима през годината, след като в нейното начало загубиха от Реал Сосиедад с 0:1.

Също така Барселона губи за втори път през сезона у дома, като през ноември Селта нанесе първото поражение на тима у дома.

За пръв път от сезон 2002/03 Барса губи два пъти у дома в първите си 12 домакински двубоя. Иначе до момента Барселона имаше два поредни обрата на "Камп Ноу", но днес нещата не се получиха за домакините.

С това Меси и компания остават с 55 точки, като продължават да са на 1 точка от Реал Мадрид, но "кралския клуб" е с мач по-малко, макар и в слаба моментна форма.

Барселона имаше контрол върху топката от самото начало, но още в 7’ домакините изоставаха в резултата след отчайваща грешка на Дани Алвеш. При изритана от защитата топка  той се опита с едно докосване да върне за Клаудио Браво, но пасът беше слаб. Хуанми стигна пръв до топката, мина покрай стража на домакините и реализира за 0:1.

Малага продължи да контраатакува опасно, но каталунците прилагаха задушаваща преса и владееха топкта в почти 75% от игровото време. Лионел Меси и Неймар обаче бяха изолирани от играта, а на два пъти вратарят на гостите показа добър рефлекс.

Най-добрата възможност за полувремето имаше Андрес Иниеста, след като в 39’ стреля отблизо с глава, но Камени направи страхотно спасяване. Минута по-късно Неймар също стреля с глава, но неточно – 0:1 до почивката.

През втората част събитията на терена не се промениха особено, а каталунците продължиха да допускат твърде много грешки в завършващата фаза на своите нападения. Неймар и Меси трудно комбинираха в наказателното поле, а Луис Суарес тотално се загуби през второто полувреме.

Луис Енрике пусна бързо в игра Иван Ракитич, но смени Иниеста за Педро, с което домакините загубиха креативност в средата на терена.

Барселона отправи едва 3 удара по посока на вратата на Камени през второто полувреме, а дори тоталният превес на терена не позволи на Меси и компания да стигна до изравняване, а дори Малага можеше да стигне до по-убедителен успех при някоя от контраатаките си.

Единственият реален шанс за Барселона дойде в 84', когато Неймар изведе Педро на чиста позиция, но испанският национал стреля в аут - 0:1 краен резултат.


Barcelona vs Malaga 0-1 goal and full highlght... by tural-borcali

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички