Венгер обясни защо Невил се е провалил в Испания


Венгер обясни защо Невил се е провалил в Испания
Снимка: Getty Images/Guliver

1068 0

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер се опита да обясни провала на Гари Невил като треньор на Валенсия. Както е известно, английската легенда дебютира в треньорството начело на "прилепите", но се представя слабо, а в последния си двубой загуби с 0:7 от Барслеона.

Репутацията ти като играч помага да започнеш работа в топ клуб. Ти не започваш като треньор във Флитууд, а направо в Барселона, такъв е примерът с Пеп Гуардиола", коментира Венгер относно Гари Невил.

"Ако не си голямо име във футбола, трябва да се бориш. Отначало това е недостатъчно, тъй като ти започваш от по-слаб отбор, но от друга страна трупам ценен опит.

"Уверен съм, че недостатъкът на Невил е липсата на опит. Това е една от основните причини за слабия старт на треньора. Когато стартираш слабо, се появява недоверието, тъй като ти още не си се утвърдил като треньорско име. И това става доста трудно, когато си тръгнал лошо", сподели още Венгер.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички