Вечното италианско проклятие на Реал Мадрид


Вечното италианско проклятие на Реал Мадрид
Снимка: Getty Images/Guliver

1382 0

Реал Мадрид отиват във Вечния град и ще се опитат да се преборят с проклятието, което ги преследва – осем пъти италиански отбор ги е спирал по пътя към финала.

Кошмарът за Реал започва през сезон 1988/89. Отборът на Емилио Бутрагеньо и неговата "Петорката на ястреба" не успява да достигне до финала, губейки в полуфиналите с 5-0 от Милан в Италия.

Една година по-късно Реал Мадрид отново играе срещу Милан, този път в 1/8 финалите. Белите губят в първия мач с 0-2, а след това печелят на Бернабеу с 1-0, но това не е достатъчно, за да продължат.

Следващият препъни камък е Торино. През сезон 1991/92 италианците спират Реал по пътя към финала за Купата на УЕФА. В първият мач Белите побеждават като домакини с 2-1, но като гости падат с 0-2 и италианците продължават.

Ювентус се оказва истински кошмар за Реал Мадрид. Въпреки, че през 1998г. Кралският клуб побеждава италианците и печели своята седма Шампионска купа, Ювентус отстранява цели четири пъти Реал от Шампионска лига. През сезон 1995/96 Реал побеждава в първия мач като домакин с 1-0, но губи като гост с 0-2 на 1/4 финалите.

През сезон 2002/03 момчетата на Дел Боске отново побеждават Ювентус в Мадрид, този път с 2-1, но търпят поражение в Торино с 3-1 и пропускат финала.

Два сезона по-късно, Мадрид на Люксембурго спечели с 1-0 у дома, но в реванша Белите търпят загуба с 0-2.

Рома също е в черния списък на Реал Мадрид. В кампанията през 2007/08 отборът от Рим побеждава и в двата мача с резултат 2-1.

Последното поражение на Реал Мадрид от италиански отбор е през миналия сезон, когато Мората класира Ювентус на финала на Шампионска лига.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички