Васкес и Асенсио качиха Реал Мадрид на върха в Ла Лига


Васкес и Асенсио качиха Реал Мадрид на върха в Ла Лига
Снимка: Getty Images/Guliver

4013 0

Испанският шампион Реал Мадрид  победи коравия отбор на Селта с резултат 2:0 като домакин в мач от 17-ия кръг на Ла Лига. Лукас Васкес и Марко Асенсио си размениха по един гол и една асистенция, за да изведат "кралете" до първото място в подреждането.

Още в шестата минута Реал откри резултата. Марко Асенсио центрира отлично в наказателното поле, а подаването му бе засечено с глава от Лукас Васкес право във вратата на Селта - 1:0!

В началото на втората част "Кралете" удвоиха преднината си, а в основата на гола се оказаха отново Асенсио и Васкес. Този път двамата играчи на Реал си размениха ролите, като Лукас асистира за Марко Асенсио, който на свой ред се разписа - 2:0!

Това бе шеста победа в последните седем мача за Реал Мадрид в Ла Лига. С успеха "белите" оглавиха класирането с актив от 36 точки - с една повече от втория Атлетико Мадрид, който е с три мача по-малко. Селта пък прекъсна серията си от шест мача без поражение в Ла Лига, като остава на 8-о място с 23 пункта.

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

В последния кръг Реал не успя да победи Елче след равенство 1:1, което прекъсна серия от пет поредни победи на "кралете" в Примера. Въпреки това "белите" остават близо до лидера Атлетико, заемайки второ място с 33 пункта - на две зад "дюшекчиите".

Техният съперник днес - Селта, се намира в страхотна форма и не случайно е в първата половина на таблицата. Тимът има четири победи в последните си пет мача и не познава загубата. Зинедин Зидан няма да може да разчита за днешния мач на контузените Серхио Рамос и Родриго. Алварес, Васкес, Мор и Хунка пък липсват в състава на гостите.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Реал Мадрид: Куртоа, Карвахал, Варан, Начо, Менди,Модрич, Каземиро, Кроос, Васкес, Бензема, Асенсио

Селта: Бланко, Оласа, Мурийо, Араухо, Майо, Тапиа, Мендес, Суарес, Нолито, Мина, Аспас

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички