Валверде не искал Де Йонг в Барса


Валверде не искал Де Йонг в Барса
Снимка: Guliver/GettyImages

2176 0

През изминалата година Френки Де Йонг беше един от най-желаните полузащитници в Европа. Но не и от Ернесто Валверде. Въпреки решението на холандския халф да подпише с Барселона, наставникът на тима не е имал желанието да привлече младия полузащитник на „Камп Ноу“.

Новината дойде от холандското издание „Де Телеграаф“. Според изданието от щаба на „каталунците“ са взели Де Йонг, въпреки нежеланието на Валверде сделката да се осъществи. "Халфът се влюби в името и статута на Барселона, както и в звездата им Лионел Меси и това бе причината той да подпише с тях“ казват от „Де Телеграаф“. „Валверде отказва да пуска Де Йонг на любимата му позиция като дълбоко изнесен плеймейкър или като 6-ца. Също така му е наредено да играе като „автопилот на ръчна спирачка“ и не може да се забележи ролята му на „доминантен играч“ добавят от изданието.

Томас Тухел и Пеп Гуардиола са се опитали да вземат играча съответно в Пари Сен Жермен и Манчестър Сити, но Де Йонг е бил твърдо решен да заиграе в Барселона. А ето какво каза Ернесто Валверде за игралото се в сряда Ел Класико.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички