Валверде иска нови попълнения, които да играят в ШЛ, ето четирима кандидати


Валверде иска нови попълнения, които да играят в ШЛ, ето четирима кандидати
Снимка: Getty Images/Guliver

2146 0

Барселона продължава да мисли как да подсили отбора си през зимния трансферен прозорец. Има обаче едно много важно условие при подписването на нов играч - да може да играе в срещите в Шампионска лига

Към този момент е трудно да се предвиди как ще изглежда отборът в края на януари, но едно е сигурно - ще има нови играчи, ще има и напуснали. Ясно е, че каталунците имат две основни цели - Антоан Гризман и Филипе Коутиньо. Барселона не се отказва от идеята да привлече бразилеца, въпреки отказите за преговори на Ливърпул. Ситуацията с Гризман също е сложна заради жалбата от страна на Атлетико (Мадрид), че Барса е водил нерагламентирани преговори с французина. Освен това нито един от двамата няма да може да играе през настоящия сезон в Шампионска лига, нещо, което не устройва Ернесто Валверде и щаба му, пише Marca. 

Затова испанското издание изброява четирима играчи, които ще могат да подсилят каталунския тим в Европа още тази зима:

1. Набил Фекир - Лион

Неговата цена няма да надвиши 50 млн. евро, а освен това и Барселона го следи от известно време. Техническият секретар на "Камп Ноу" Роберт Фернандес го е наблюдавал няколко пъти и е останал доволен от изявите му. 

2. Артур - Гремио 

От тима дори вече са се свързали с играча. Фернандес е бил на финала на Копа Либертадорес и говорил с играча. Дори се появиха информации, че от Гремио ще сезират ФИФА за нерегламентираните действия на Барселона. Той е оценен на 50 млн. евро, но ако го привлекат през януари ще платят едва 20 млн. 

3. Йозил - Арсенал

Договорът му с Арсенал до края на юни и отказва да го поднови. Проблемът е, че той иска 9 млн. евро годишна заплата плюс бонуси, а от Барса може да не се съгласят предвид факта, че е на 29 години.

4. Оскар - Шанхай СИПГ

Бразилецът получава по 24 млн. евро годишно и бе едно от най-известните попълнения в Китайската Суперлига. Шанхай плати 61 млн. евро за него и въпросът е за колко са склонни да се разделят с него. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички