В опасната зона: Барселона разкри за шокиращи дългове


В опасната зона: Барселона разкри за шокиращи дългове
Снимка: Getty Images/Guliver

1044 0

От известно време е известно, че Барселона е в тежко икономическо време и публикуването на годишния им финансов отчет ясно потвърждава това.

Открояващата се точка на документа е мястото, където са изброени задълженията на клуба, тъй като те възлизат на 1,173 милиарда евро и краткосрочен дълг от около 730 милиона евро.

Тази цифра е разделена по следния начин: 265 млн. евро дълг към кредитни институции, 2,5 млн.евро задължения и други прехвърляеми ценни книжа, 164 млн. евро дълг към спортен персонал и 298 млн. Евро други дългове.

Барселона завърши сезон 2019/20 с нетен дълг от 488,4 млн.еЕвро и клубът преговаря за забавяне на тези плащания със своите кредитори поради въздействието, което коронавирусът оказа върху сметките му.

Клубът се надява да успее да забави тези плащания поне до 30 юни 2021 г. и докато някои кредитори са одобрили удължаване, Барселона продължава да преговаря с други за отлагане на плащанията.

Друг поразителен детайл в документа е очакваният доход от билети, на който Барселона се надяваше да може да разчита този сезон, но в момента не изглежда осъществима в краткосрочен план. Барселона очакваше да спечели 56 милиона евро от тази кампания с капацитет 25 процента през февруари и 50 процента от май нататък, въпреки че сега това не изглежда вероятно.

А кой играч се радва на най-силния си сезон откъм голове - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички