В кралството на Реал Мадрид властват не "белите", а Барселона


В кралството на Реал Мадрид властват не "белите", а Барселона
Снимка: Guliver/GettyImages

2674 0

"Сантиаго Бернабеу" е един от най-тежките стадиони за гостуване. Все пак това е домът на 3-кратният пореден победител в Шампионска лига Реал Мадрид, а всеки съперник има проблем, когато се изправи срещу "кралете" в испанската столица. Но не и Барселона.

В последните 10 години спокойно можем да кажем, че каталунците доминират над "кралете", и то на собствената им арена. В последните 6 мача на двата отбора на "Бернабеу" Баселона има цели 4 победи, а през 2015 година Реал беше изпратен с освикрвания след 0:4 от този съперник.

Като цяло в последното десетилетие Барселона редовно бие големия си съперник в Мадрид, като победите от 2009 година насам в полза на "блаугранас" са 9 срещу едва 4 за столичани. Дори за Купата на Краля Барса има предимство - една победа и едно равенство в периода 2012 - 2013, когато двата тима се паднаха в елиминационната фаза на турнира.

Двата отбора се изправят отново един срещу друг е епизод №3 от "Ел Класико" за сезона в сряда вечер. Дали тенденцията ще се запази, можете да разберете, ако следите НА ЖИВО Реал Мадрид - Барселона в Sportlive.bg.

На "Бернабеу" пък голямата звезда на Барселона е истинско страшилище - колко гола има Лео Меси срещу Реал в Мадрид вижте тук!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички