В исторически за Бензема мач: Реал с невиждан брой голове в Ла Лига от близо половин година (ВИДЕО)


В исторически за Бензема мач: Реал с невиждан брой голове в Ла Лига от близо половин година (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

10341 0

Испанският шампион Реал Мадрид записа убедителна победа срещу последния в класирането на Ла Лига, разгромявайки го с 4:0. За първи път от 11-и септември "кралския клуб" вкарва толкова много попадения в един мач от първенството. Тогава победи с 4:1 Майорка.

Футболистите на Карло Анчелоти имаха смазващо предимство срещу опонента си по всеки показател и не оставиха съмнения кой бе по-добрият на терена. Опонентът им така и не отправи точен удар!

Резултатът бе открит от Марко Асенсио още в 8-ата минута. Испанецът направи пробив, с който напомни за най-силните си години, а накрая завърши прецизно по земя в далечния ъгъл (можете да видите ВИДЕО по-долу в материала). До края на полувремето пък резултатът бе класически след два гола от дузпа на Карим Бензема.

10 минути преди края на редовното време появилият се като резерва Лука Модрич оформи крайния резултат с много мощен изстрел в наказателното поле. С него хърватинът не остави никакви шансове за намеса на стража на гостите.

С успеха Реал Мадрид събра 48 точки - 8 по-малко от лидера Барселона. Елче пък остава последен с едва 9 спечелени пункта и сякаш изпадането е неизбежно. Най-близкият тим до Елче е Хетафе, който е с цели 10 точки повече.

Капитанът на Реал Бензема пък изпревари Раул Гонсалес сред вечните голмайстори на отбора в първенството. Французинът има 229 попадения, докато испанецът остана с 230. Лидер в класацията е Кристиано Роналдо с 311 гола.

Освен това Бензема напредна и във вечните голмайстори на Ла Лига. Там е пети, като пред него са Уго Санчес (234), Темло Зара (252), Кристиано Роналдо (311) и Лионел Меси (474).

Стартови състави:

Реал Мадрид: Лунин, Карвахал, Милитао, Алаба, Начо, Камавинга, Себайос, Валверде, Асенсио, Родриго, Бензема

Елче: Бадиа, Роко, Глез, Магалан, Гути, Фидел, Нтека, Понс, Гумбау, Клерк, Кармона

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

9' - 1:0! Реал Мадрид започна далеч по-активно срещата и след няколко нелоши възможности Марко Асенсио се отличи с много добър пробив. Той се справи с няколко противникови играчи, след което насочи топката прецизно в мрежата, за да открие резултата.

В 31-вата минута удар на Карим Бензема с глава бе блокиран от ръката на противников футболист. Тя далеч не бе прибрана и това принуди реферът да отсъди дузпа, още повече, че топката бе насочена към вратата.

31' - 2:0! Безкомпромисно изпълнение на Бензема - високо и мощно, не остави никакви шансове на вратаря и удвои аванса за тима.

45+1'-3:0! Резултатът стана класически, след като Родриго показа техника в наказателното поле и бе препънат. Отново Бензема се нае с изпълнението и отново бе безпогрешен. Той стреля силно и въпреки че този път вратарят хвана ъгъла, топката бе на отлична средна височина и стражът не успя да спаси.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В първите десет минути от второто полувреме се откриха две великолепни възможности за гол пред Родриго. Първо стреля по отличен начин от границата на наказателното поле, но вратарят спаси. Минута след това се озова сам срещу стража, но Бадиа спаси геройски.

В 63-ата минута Камавинга се отличи с добър пробив, но от около зоната за изпълнения на дузпи не бе прецизен и не уцели вратата. Трябва да се отбележи чудесната му индивидуална игра преди това. Минута по-късно пък и Асенсио се отличи със силен изстрел от средна дистанция, но вратарят спаси.

80' - 4:0! Резултатът стана още по-категоричен в полза на столичани след топовен изстрел в наказателното поле от Модрич, който не остави шансове на вратаря.

Преди мача:

"Кралският клуб" се завръща към задълженията си на родната сцена, след като в изминалите 10 дена изигра два двубоя, но те бяха по време на Световното клубно първенство, спечелено от Реал Мадрид. 

Днес световният колос отново е фаворит, въпреки че петима няма да са на разположение за срещата, сред които са Винисиус, Кроос и Куртоа. Елче пък има шестима отсъстващи и заема последното място във временното класиране с девет точки след 20 двубоя.

Любопитно е да се отбележи, че Реал Мадрид загуби от Майорка в последния си шампионатен сблъсък, докато Елче се наложи над Виляреал, който пък бе победил малко по-рано Реал Мадрид.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички