В Германия обявиха името на новия треньор на Реал Мадрид


В Германия обявиха името на новия треньор на Реал Мадрид
Снимка: Иван Йочев

2692 0

Старши-треньорът на Борусия (Дортмунд) Юрген Клоп ще наследи Карло Анчелоти начело на Реал Мадрид от следващия сезон, информира "Дойче Веле", а информацията бързо обиколи водещи медии в страната.

Бившият наставник на Майн 05 обяви по-рано през сезона, че няма да подписва нов контракт с Борусия и след края на сезона си тръгва. Сега става ясно, че той е провел разговори с Флорентино Перес и се е споразумял да поеме "белия балет".

Договорът на немския специалист ще е за 3 години, като той ще получава по 8 милиона евро на сезон, информират от немското издание. Испанските медии, и най-вече "Marca", който е близък до белия клуб, все още не са потвърдили новината.

Това слага край на неочаквано кратката авантюра на Карло Анчелоти начело на Реал Мадрид, особено като се има предвид, че той прекрати 12-годишното чакане на 10-и триумф в Шампионска лига.

Дори Кристиано Роналдо се застъпи за своя треньор, но очевидно и това не е накарало Перес да промени крайното си решение.

Така Алфредо Ди Стефано остава последният треньор, който не печели трофей с Реал през целия сезон, но е оставен на своя пост. Това стана през 80-те години на миналия век.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички