В Ел Класико: Тер Стеген гони свой рекорд по сухи мрежи, прекъснат срещу Реал


В Ел Класико: Тер Стеген гони свой рекорд по сухи мрежи, прекъснат срещу Реал
Снимка: Getty Images

1100 0

Вратарят на Барселона - Марк-Андре тер Стеген, се е запътил към подобряване на собствения си рекорд в Ла Лига. Става въпрос за най-дълга серия без допуснат гол, пише "AS".

Цифрите на германския страж

Германецът е в серия от 6 поредни 'сухи" мрежи в шампионата и не е допускал гол вече 583 минути. Най-доброто му постижение е 636 минути без допуснат гол, като тази серия беше прекъсната в Ел Класико.

Предишната му най-добра серия приключи в Ел Класико

Любопитното е, че сега отново се задава дерби с Реал Мадрид. Тер Стеген се нуждае от 53 "сухи" минути, за да изравни своето постижение, но на "Сантяго Бернабеу" него и отбора му ги чака един от най-резултатните домакини в Испания.

Трудна, но не невъзможна задача за каталунците

"Белите" са вкарали общо 37 гола в 15 домакинства. Каталунците обаче са един от най-силните гости, след като нямат загуба навън и са допуснали само 15 гола далеч от дома.

Абсолютният рекорд на Барса

Абсолютният рекорд в Ла Лига за Барселона е серията от 755 минути без допуснат гол на Клаудио Браво. При запазване вратата си неприкосновена вратарят ще има възможност да изравни или дори да подобри и това постижение.

Каталунците за последно пуснаха гол на 17 февруари срещу Селта в 47-ата минута. Оттогава Тер Стеген отказа атаките на Хетафе, Атлетик (Билбао), Майорка, Атлетико (Мадрид), Лас Палмас и Кадис. Шави Ернандес пък очаква "война" в Шампионска лига. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички