В Барселона като в Левски: Обещали на Шави куп трансфери, а зимно попълнение може да си тръгне


В Барселона като в Левски: Обещали на Шави куп трансфери, а зимно попълнение може да си тръгне
Снимка: Колаж: SportLive.bg

1844 0

Бившите съперници в Шампионска лига - Барселона и Левски, завършват по много разочароващ начин тазгодишната кампания, но треньорите им изненадващо си запазват работата. 

Шави с пресконференция преди дербито

Треньорите и трансферния казус

В четвъртък каталунците официално обявиха, че Шави остава начело поне до края на следващия сезон, а в предходните седмици Наско Сираков на два пъти беше категоричен, че вече се работи по новия договор на Николай Костов. 

Клубовете имат финансови проблеми, което сериозно се отразява на трансферните входящи сделки, а и изходящите (когато спешно трябва да се набавят пари). Именно по такъв начин в предходните месеци Левски се лиши от най-добрите си футболисти, за да продължи функционирането на футболния клуб. 

В неделя Шави даде пресконференция преди домакинството на Валенсия и изрази надежди, че клубът сериозно ще се подсили по време на летния трансферен прозорец. Той не пропусна да припомни пред медиите, че това не е било възможно преди година: 

"Всички сме оптимистично настроени в клуба - Деко и Лапорта ми вдъхнаха доверие. През миналия сезон не успяхме да направим цялостно планиране на трансферите, но се надяваме това сега да се промени".  

Наско Сираков се извини на Костов

Големи зимни разочарования

На "Герена" пък президентът Наско Сираков се извинява на Николай Костов за липсата на достатъчно футболисти. Заместници на продадените Роналдо и Уелтън бяха привлечени през зимата, включително и бранителят Хоакин Фернандес. В следващите месеци се очаква поне петима нови да пристигнат в столетния клуб. 

Сега в Левски не могат да решат кой е най-голямото разочарование, сред привлечените и тепърва ще решават какво да се прави с тях. Подобна е и ситуацията с Витор Роке в Барселона, който близо година бе очакван. 

Той акостира на "Камп Ноу" като новогодишен подарък и до този момент се отчете с 2 гола в рамките на 13 срещи. Сега Шави не отрече възможността бразилецът да бъде пратен под наем да трупа опит, докато в Барселона нуждата за нов нападател отново ще стане належаща. 

Следете всички трансфери през годината със SportLive.bg!

Още: Барселона все по-близо до световен шампион, за когото няма да плати и цент

Барселона вече няма да полага усилия да задържи Феликс и Кансело

Бившият играч на Барселона Иван Ракитич посочи едно нещо, в което Лео Меси "не го бива"

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички