В Барселона го измислиха: Ето как ще задържат Усман Дембеле въпреки контузиите


В Барселона го измислиха: Ето как ще задържат Усман Дембеле въпреки контузиите
Снимка: Getty Images/Guliver

1890 0

Качествата на френския национал Усман Дембеле са безспорни, но непрестанните контузии са това, с което ще се запомни кариерата му до този момент. Той е пропуснал цели 98 мача за Барселона, откакто премина в клуба от Борусия (Дортмунд).

Въпреки това новият старши треньор Шави настоя на своята пресконференция, че иска да го задържи. "Подновяването на договора на Усман Дембеле е приоритет" - отсече младият испански специалист. Но не изглежда разумно, ако той е постоянно контузен и не играе.

Точно заради това каталунците са измислили как да процедират. Според испанското издание "Спорт", Барселона ще предложи на Дембеле договор, който ще е много силно зависим от това колко време атакуващият футболист прекарва на терена.

Клубът иска да огранични разходите за младока и няма да му заплаща фиксирана сума, с което ще се предпази от травмите на френския национал от финансова гледна точка. Изданието допълва, че ако Дембеле приеме този договор и избягва контузиите, то той ще получава общо взето същото, което и сега, а може би и повече с отборните бонуси.

А кои са новите правила в Барселона, които Шави въведе?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички