Ужасяващ мач №600 за Роналдо, отчайващ Реал стигна до късметлийски обрат


Ужасяващ мач №600 за Роналдо, отчайващ Реал стигна до късметлийски обрат

1548 0

Реал Мадрид се добра до изключително късметлийска победа с 2:1 като гост над Кордоба в мач от Примера дивисион, като за пръв път "белия балет" печели като гост на този съперник.

Двубоят почна с дузпа за домакините в 3', реализирана от Нбаил Гилас, но до почивката резултатът беше изравнен от Бензема.

През второто полувреме Реал Мадрид нямаше точен удар до 79', а 3 минути след това Кристиано Роналдо беше изгонен за ритник срещу съперник. Кордоба имаше цели 4 чисти положения да спечели, но накрая дузпа реши всичко. Картабия игра с ръка в наказателното поле, а в 89' Бейл беше точен.

Това беше първи обрат за Реал Мадрид в Примера дивисион в последните 16 месеца. Благодарение на тази победа Реал вече е с 48 точки - 4 пред Барселона. Освен това голът на Бейл беше под №100 за "кралския клуб" през настоящия сезон, както и 260 в ерата "Карло Анчелоти".

Кристиано Роналдо пък изигра един от най-слабите си мачове, и то в юбилейния си мач №600 в професионалния футбол. Очаква се той да отнесе наказание от поне 2-3 мача.

Двубоят започна по доста любопитен начин, след като още във 2' новото попълнение на Кордоба Бебе пробва удар отдалеч, а Рамос игра с ръка в наказателното поле. Съдията логично посочи бялата точка, а Набил Гилас беше точен - 1:0 за домакините.

"Белите" установиха контрол върху топката в следващите минути и се опитаха да натиснат, но в атаките им липсваше острота, а Кристиано беше доста изолиран от играта.

В 18' домакините едва не стигнаха до втори гол, след като Бебе беше оставен непокрит в наказателното поле, но беше неточен в завършващия удар. 4 минути по-късно отново Бебе пробва късмета си, но Касияс успя да спаси.

Все пак в 27' Реал Мадрид успя да изравни, след като при корнер Бейл успя да свали топката с глава към Бензема, а той успя да реализира за 1:1.

Въпреки това "кралския клуб" продължи да прави грешка след грешка, а слабата игра на триото Кедира - Кроос - Хамес не позволяваше на Реал да стигне до добра възможност за гол, а играчите на Кордоба лесно преодоляваха тримата и имаха предпоставки за добри положения, но ги пропиляха.

Шокиращо през почти цялото второ полувреме Реал Мадрид не отправи какъвто и да е удар по посока на вратата на Карлос. В същото време домакините изпуснаха 3 страхотни шанса за гол.

Първо в 55’ Картабия стреля отлично от средна дистанция, но топката профуча на сантиметри от гредата. 3 минути по-късно Бебе развинти отбраната на противника и стреля силно, но Касияс спаси своите. В 69’ Андоне нацели и гредата, която се оказа верен помощник на вратаря.

Чак в 79’ „кралския клуб” отправи точен удар, след като Бензема се озова на границата на наказателното поле и стреля отлично в долния десен ъгъл, но Карлос се отчете с блестяща намеса.

Три минути по-късно голямата звезда на Реал Кристиано Роналдо побесня при сблъсък в наказателното поле и се опита да нокаутира съперник с юмрук. Съдията му показа директен червен картон, а Кордоба изпусна две чисти положения, с които можеше да спечели мача.

Така се стигна до 87', в която Картабия игра неволно с ръка в наказателното поле, а Бейл беше точен от точката за изпълнение на дузпа, носейки изстрадан успех на "белите".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички