УЕФА наказа Шави за 2 евромача заради поведението му срещу ПСЖ


УЕФА наказа Шави за 2 евромача заради поведението му срещу ПСЖ
Снимка: GettyImages

633 0

Треньорът на Барселона - Шави Ернандес, е наказан за 2 мача в европейските клубни турнири. Испанската легенда получи червен картон в реванша срещу ПСЖ в Шампионска лига. Той изрази недоволството си от решението на съдията Ищван Ковач и изрита част от оградата, закриваща оператора на мача.

Наказание и за капитан на тима

УЕФА взе решение да дисквалифицира наставника за 2 мача. Същото наказание отнесе и футболистът на каталунския клуб Серхи Роберто. Той не игра в реванша срещу парижани заради натрупани картони, но слезе на терена и спори със съдиите. Испанецът беше обвинен в неспортменско поведение и нецензурен език.

Серхи Роберто отнесе същото наказание

Още наказани в клуба

Треньорът на вратарите Хосе Рамон де ла Фуенте, който също активно изрази недоволството си от съдийството, беше дисквалифициран за 1 мач в евротурнирите. Роналд Араухо, който получи червен картон, ще пропусне също един мач.

Освен това Барселона е санкциониран за 60 000 евро. 26 000 от тях са за неподходящо поведение на отбора, 26 250 са за хвърлени предмети, а 5000 евро за нахлуване на фенове на терена. А ето защо постът на Шави е под заплаха. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички