Туран: Дали избрах Барса заради Меси? Не, заради...


Туран: Дали избрах Барса заради Меси? Не, заради...

2218 0

Полузащитникът на Барселона Арда Туран разкри как се чувства в каталунския клуб и обясни мотивите си да смени Атлетико с Барса.

"Чувствах, че ще премина в Барса. Честно да си кажа, си мислех: "Моят стил на игра подхожда на този отбор, ако играя много добре, ще подпиша с този клуб", заяви турската звезда.

"Мислех, че това се дължи на факта, че играя просто, агресивно, но преди всичко с високо качество. Знаех, че им подхождам", допълни Туран, който говори и за суперзвездата сред съотборниците си - Лионел Меси.

"Меси е невероятен. Прави невероятен дрибъл на зашеметяваща скорост. Но най-доброто му умение е интелигентното мислене. Това е удивително, Лионел е много грамотен футболист", категоричен е турчинът.

Запитан дали присъствието на Меси в отбора е повлияло на решението му да замени Атлетико (Мадрид) с Барселона, Туран заяви:

Не, аз съм тук, за да спечеля Шампионска лига. Лео за мен е най-големият футболист в историята, но аз се преместих тук, за да печеля трофеи", споделя той.

Туран премина в Барселона миналото лято срещу сума от над 35 млн. евро. Въпреки това, поради забрана за картотекиране на играчи, турският халф дебютира едва през зимата.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички