Трудно, но успешно начало на Барселона в Ла лига


Трудно, но успешно начало на Барселона в Ла лига
Снимка: Guliver/GettyImages

1007 0

Шампионът на Испания Барселона започна трудно новата си кампания, но победоносно. Възпитаниците на Ернесто Валверде спечелиха с 3:0 срещу Алавес и започнаха с успех защитата на титлата си от миналогодишната кампания.

Лео Меси и компания започнаха лежерно срещата, но след като защитата на Алавес спокойно се справи с набезите на своя домакин. Все пак в 38' Лео Меси разтресе гредата след изпълнение на пряк свободен удар, а в 43' Дембеле блесна с най-доброто отиграване за полувремето. Той надигра половината отбор на Алавес, преминавайки през няколко защитника, но след това ударът му беше разочароващ и вратарят спаси.

През второто полувреме каталунците вдигнаха оборотите и стигнаха до успех. В 64' Меси вкара първия гол за сезона за своя тим от пряк свободен удар.

В 83' Барселона подсигури успеха си, след като Коутиньо пое топката пред наказателното поле, проби навътре, залъга трима и вкара много красив гол. В добавеното време Суарес намери отлично Меси в наказателното поле и аржентинецът нямаше проблем да реализира - 3:0.

С успеха си каталунците поведоха след първите 3 мача, които се изиграха в Испания. Особено през второто полувреме Барселона показаха страхотно представяне и започнаха годината толкова убедително, колкото и я завършиха.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички