Трябва ли Реал Мадрид да подпише с нов нападател след раздялата с Роналдо?


Трябва ли Реал Мадрид да подпише с нов нападател след раздялата с Роналдо?
Снимка: Guliver/GettyImages

1716 0

Няма съмнение, че продажбата на Кристиано Роналдо в Ювентус може да драстично да намали головата мощ на Реал Мадрид, тъй като той бележеше по 50 гола на сезона за тима. Сега пред "белия балет' остава въпросът как ще го заменят.

Всичко опира до това дали ще се разичта на футболистите, които вече имат в състава или ще се похарчат около 100 млн. евро, а и повече за номер 9. Най-вероятните заместници от отбора може да са Гарет Бейл или Карим Бензема, които съответно имаха по 21 попадения в 39 срещи и 12 в 47 двубоя, както и общо 15 асистенции. Те обаче не се доближават до 44-те гола на Роналдо и не бяха особено убедителни в последния сезон.  Другите варианти от настоящите футболисти в отбора са Борха Майорал и Раул де Томас, който отбеляза 24 гола с екипа на Райо Валекано, където е под наем. 

Всичко това по-скоро навежда на мисълта, че "Кралския клуб" ще иска по-скоро да се подсили в атака с ново попълнение, а спекулациите за трансфер на различни имена не стихват. Подходът на трансферния пазар вече е, че колкото повече пари можеш да предложиш, толкова повече голове си осигуряваш, пише Marca. Хари Кейн, Мауро Икарди, Роберт Левандовски и Родриго Морено - всички тези нападатели са свързвани с отбора, но за всеки един от тях сумата е около 100 млн. евро, а дори и повече. 

Един футболист обаче е най-много свързван с Реал и това е Еден Азар. При него проблемът е, че не е нападател, може да помогне във фаза атака, но не толкова с отбелязването на голове. А мисията от 50 гола изглежда почти невъзможна. Друг вариант е Мариано Диас, който вече бе собственост на мадридчани, но го продадоха на Лион. Той обаче не успя да докаже головата си мощ и също изглежда не толкова добър вариант. Алваро Мората, който напусна "Сантяго Бернабеу" заради малко игрово време при Зинедин Зидан също е опция, но от клуба по-скоро ще искат някой нов фурболист, който досега не е играл в Реал. Едно е ясно, че Роналдо взе със себе си в Торино и цялата си голова мощ, а за Реал остава трудната задача да намери негов заместник. А колкото повече приближава крайният срок на трансферния пазара, толкова по-трудно ще става. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички