Тризъбецът на Барселона - атакуваща сила №1 в Европа


Тризъбецът на Барселона - атакуваща сила №1 в Европа
Снимка: Официален сайт на Барселона

4878 0

Статистиката говори сама по себе си. След края на шампионата в Испания триото нападатели Меси, Неймар и Суарес с техните 81 гола и 39 асистенции се явява най-доброто в Европа. Сравняваме ги с другите тризъбци на големи отбори в Европа. Установяваме, че Меси вкарва повече от гол на мач, Неймар подобри головите си показатели в сравнение с първия си сезон, а Суарес показа отлични резултати, въпреки че пропусна първите осем кръга заради дисквалификация.

СРАВНЕНИЕ С ДРУГИТЕ

В Ла Лига Кристиано Роналдо, Карим Бензема и Гарет Бейл вкараха 76 гола и направиха 35 асистенции. Това е единственото трио, което поне се приближи до невероятните показатели на нападателите на каталунците.

Съперникът на Барселона на финала на Шампионска лига - Ювентус, има в състава си нападатели като Тевес, Мората и Йоренте. Този тризъбец порази вратата на съперниците 46 пъти и направи 13 асистенции.

Шампионът на Франция ПСЖ разполага с атакуващото трио Ибрахимович, Кавани и Лавеци. Тримата забиха 45 гола и асистираха на партньорите си 9 пъти.

И накрая Байерн (Мюнхен), който разчита в атака на триото Робен, Мюлер и Левандовски. Те отбелязаха 47 гола и направиха 22 асистенции.

ИНДИВИДУАЛНИ ПОКАЗАТЕЛИ

Що се касае до личната статистика на звездите на Барса, тук Лео Меси оглавява списъка на голмайсторите и асистентите на отбора. Аржентинският нападател отбеляза 43 гола и направи 18 асистенции. Излиза, че Меси е вкарвал по 1,13 гола на мач, което е негов трети показател за всички сезони в първия отбор.

Неймар подобри показателите си от миналия сезон, който за него бе първи в клуба, и игра отлично през целия шампионат. Бразилецът отбеляза 22 гола (с 13 повече от миналия сезон) и отдаде 7 асистенции.

И накрая Суарес. Уругваецът показа прекрасна статистика в първия си сезон в синьо-червения екип, особено предвид факта, че взе участие само в 27 мача (пропусна първите 8 заради наказание). Девети номер вкара 16 гола и направи 14 асистенции - показател, който могат да надминат само Меси и Роналдо.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички