Треньорът на Барселона преди мача с Майорка: Не можем да си позволим да "хвърлим кърпата" и да мислим само за Шампионска лига


Треньорът на Барселона преди мача с Майорка: Не можем да си позволим да "хвърлим кърпата" и да мислим само за Шампионска лига
Снимка: Getty Images

1562 0

В петък (8-и март) вечер Барселона е домакин на Майорка в мач от 28-ия кръг на испанската Ла Лига, който ще стартира в 22:00 ч. българско време (по коя ТВ да го гледаме?).

Мнението на Шави преди срещата

"Не мисля, че титлата е загубена" - това заяви старши треньорът на каталунците - Шави Ернандес, на пресконференция преди сблъсъка.

"Определено пропуснахме добра възможност на "Сан Мамес", но сега имаме още един шанс да се доближим до върха, макар и временно. Не можем да си позволим да "хвърлим кърпата" и да мислим само за Шампионска лига", обясни наставникът.

*Барса е на трето място във временното класиране с актив от 58 точки - на една зад втория Жирона (59) и на осем зад лидера Реал Мадрид (66).

Шави

Шави каза още, че възнамерява да направи промени в стартовия си състав срещу Майорка, но не заради реванша с Наполи от 1/8-финалите в Шампионска лига (първата среща завърши 1:1, а втората е на 12-и март): "Щях да направя същото дори да имахме двубой от първенството, защото трябва да вземем под внимание натрупаната умора и броя мачове, които футболистите трябва да изиграят".

Относно Майорка, които стигнаха до финал за Купата на Краля, треньорът на Барселона изтъкна: "Те са солиден тим, който играе задружно и е силен физически. Правят добър сезон. Вероятно ще се изправим срещу отбор, който ще играе защитно, но пък поддържа висок дух. Хавиер Агире работи много усърдно, за да извлече най-доброто от своите играчи, за което го уважавам".

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Шави нарече Жоан Лапорта "най-добрият президент" в историята на Барселона!

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички