Това не е Барселона, а ФАРСелона


Това не е Барселона, а ФАРСелона
Снимка: Getty Images

3243 0

Фарс. Така може да се окачестви последния мач на испанския колос Барселона в Шампионска лига. Бенфика зашлеви звучен шамар на каталунците и ги разгроми с 3:0 в мач, в който Барса не отправи нито един точен удар към противниковата врата. 

След 49 години каталунците отново допуснаха две поредни поражения в най-големия европейски клубен турнир. И то какви - и двете "класически" (с по 3:0), като едната от тях срещу Байерн Мюнхен на митичния "Камп Ноу". Онзи "Камп Ноу" с близо 100 000 капацитет, който бе считан за неразрушима крепост.

Да, ама поражението било от Байерн. Откога Барселона оправдава загубите си с името на съперника? Как така един от най-великите футболни клубове в света (ако не и най-великият) приема за нормално да загуби с 0:3 като домакин? 

Барселона е тотално разорен. Оставете резултатите, няма го шампионският манталитет. Онова мислене в играчите, треньорите, ръководството, феновете, което правеше този отбор велик. Барселона, от който всеки друг отбор на света се страхуваше. А сега - безобиден съперник за отбори като Гранада и Кадис...

Годината е 2021-ва и Лионел Меси вече го няма. Футболистът, който сам изнесе на гърба си последните няколко сезона на отбора. Сезони, в които Барселона беше изправен пред своя крах, но Меси някак успяваше да го прикрие. Проблемите на "Камп Ноу" обаче набъбваха с всяка изминала година и сега избиха като мощен гейзер, който не може да бъде спрян.

Този отбор на Барселона е трагичен, а с това ще се съгласят и най-верните фенове на каталунците. Оставете качествата на футболистите - ясно е, че не можеш да замениш Меси с Люк де Йонг. Или да продължаваш да разчиташ на играчи като Жерар Пике и Серхио Бускетс, които отдавна не са това, което бяха. Но по-странното е, че (почти) никой в отбора не брани със сърце и душа емблемата на отбора.

Няма ги лидерите, няма ги сърцатите играчи: Барселона се превърна в отбор без душа. И тук не става въпрос за пари, мениджъри, президенти. Тук единствено говорим за характер, себераздаване, отборен дух. Да не свеждаш глава на терена и да не се примиряваш с поражения с 3:0, дори и те да са от Байерн. Това, което гледаме днес, не е Барселона - това е ФАРСелона...

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички