Типично в своя стил: Диего Симеоне пречупи амбициите на Атлетик Билбао за Шампионска лига (ВИДЕО)


Типично в своя стил: Диего Симеоне пречупи амбициите на Атлетик Билбао за Шампионска лига (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

684 0

Атлетико Мадрид взе скъпоценна победа с 3:1 над Атлетик Билбао в късния съботен мач от Ла Лига. Успехът значи, че "дюшекчиите" на 95% си осигуряват място в Шампионска лига за следващата кампания - тимът на Диего Симеоне води с 6 точки именно на петия Билбао, само пет кръга преди края. Освен това Атлети има и съвсем прилична програма до края - най-тежкият му мач е гостуване на Реал Сосиедад в последния кръг.

Типично по Чоловски!

Въпреки, че този сезон Симеоне по-често бяга от типичния си прагматичен стил, днес той спечели именно с такава игра. Премерено, с преди всичко добра игра в защита, Атлетико хладнокръвно чакаше шансовете си и се добра до победата.

Нико Уилямс

Още: Барселона вече няма да полага усилия да задържи Феликс и Кансело

Мачът започна перфектно за домакините - в 15-та минута удар на Родриго де Пол рикошира в защитник на Билбао и направи безпомощен Унай Симон. След половин час игра пък Ойан Сансет можеше да възстанови равенството, но прекрасното му воле премина на сантиметри от целта.

В края на полувремето Антоан Гризман направи чутовна грешка и като ученик от първи клас се опита нескопосано да подаде топката назад, но вместо това я даде на Иняки Уилямс, той изведе Горка Гурусета, който пък сервира кълбото на Нико Уилямс, който се разписа с лекота.

И отново перфектен старт на полувремето за Атлетико - в 52' Коке пусна смъртоносен извеждащ пас към Анхел Кореа, който не сгреши. Последва лек натиск за Билбао, но всичко приключи десет минути преди края - Самуел Лино проби отляво, стреля, топката се отби в страничната греда, но и в гърба на Унай Симон след това и с голяма доза късмет го остави безпомощен за трети път. След няколко минути пък Анхел Кореа пропусна да вкара четвърти гол, след като не може да преодолее Симон от непосредствена близост. 

Още: Барселона все по-близо до световен шампион, за когото няма да плати и цент

Марио Гомес - супернападателят, който отряза Атлетико заради "страх от Симеоне" и Реал Мадрид заради Флорентино Перес

Ужасяващо послание от Ислямска държава застрашава мачовете в Шампионска лига (СНИМКА)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички