Терзания в Барса: Съмняват се, че Фати няма да си върне нивото от преди операциите


Терзания в Барса: Съмняват се, че Фати няма да си върне нивото от преди операциите
Снимка: Getty Images

1492 0

В Барселона са много притеснени относно физическото състояние на своя футболист Ансу Фати, пише Diario Sport. Според изданието играчът е преминал няколко теста за оценка на физическите му параметри при екстремни натоварвания. Всички те са показали, че Фати не е достигнал нивото, необходимо за игра на високо ниво.

Настоящите показатели на младата звезда са били сравнени с тези, които Фати е имал преди многобройните му травми. Той е изгубил доста по отношение на издръжливост, бързина, скорост и сила. Каталунците се опасяват, че испанският национал няма да се възстанови напълно.

Нападателят претърпя четири операции и реши да не се подлага на пета такава, въпреки че лекарският щаб на клуба го посъветва да го направи. 19-годишният футболист реши да се лекува консервативно, а към момента този метод не дава очакваните резултати.

Сега Фати, който беше част от състава на Испания за Лига на нациите, но не изигра и една минута, ще получи месец почивка, през който ще продължи да работи за възстановяване на физическото и психическото си здраве, пише изданието.

"Diario Sport" пише още, че треньорът Шави Ернандес продължава да разчита на младока и е убеден, че с една добра предсезонна подготовка той ще се върне на предишното си ниво. А ето какви са плановете на Фати за бъдещето му.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички