Съдията и Лео Меси спасиха Барселона срещу Леганес (ВИДЕО)


Съдията и Лео Меси спасиха Барселона срещу Леганес (ВИДЕО)
Снимка: Guliver/GettyImages

4183 0

Барселона продължи серията си от победи и я увеличи на 6 поредни мача, след като стигна до 3:1 срещу Леганес у дома в мач от 20-ия кръг на Ла Лига. Но основната тема отново ще е системата за видео асистент рефер, която неочаквано не реагира изобщо при второто попадение на каталунците в мача.

Срещата започна добре за Барселона, а предимството беше капитализирано в 32'. Жорди Алба беше изведен по лявото крило и намери отлично Дембеле на точката за изпълнение на дузпа. Крилото засече и с помощта на страничната греда вкара за 1:0.

Подобно на много други мачове, Барселона изпадна в летаргия, след като поведе, а в 57' грешка в защитата беше наказана от Леганес. При дълъг пас по дясното крило Алба не успя да се намеси добре и изведе Ен Несири по фланга. Той нахлу към наказателното поле и подаде остро за Брейтуайт, а нападателят реализира - 1:1.

Развоят на мача наложи влизането в игра на Лео Меси и, в крайна сметка, каталунците стигнаха до победата, макар и по спорен начин. С прекрасно изпълнение на Меси от далечно разстояние в 71' вратарят беше максимално затруднен. Той все пак спаси, но Суарес добави, пращайки топката във вратата. На повторенията обаче ясно се видя как Суарес рита стража в ръцете и така бележи. От стаята със системата VAR обаче нямаше намеса.

В 92' познатата комбинация Меси-Алба-Меси донесе 3-ото попадение за Барселона, а Лео вкара своя гол №18 през сезона. Що се отнася до Суарес, за 7-и пореден сезон той вкарва 15 или повече голове в местния шампионат (5 за Барселона, 2 за Ливърпул).

С победата Барселона събра 46 точки - 5 повече от Атлетико в битката за върха в Испания.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички