Суарес носи победа на Барселона, Меси се "счупи"


Суарес носи победа на Барселона, Меси се "счупи"
Снимка: Getty Images/Guliver

1767 0

Барселона трябваше да потрепери, но все пак победи Лас Палмас с 2:1 в мач от шестия кръг на испанската Примера дивисион, игран на стадион "Ноу Камп".

Лошата новина за Барса от този мач е контузията на Лионел Меси. Той беше заменен принудително в още десетата минута. Аржентинецът  пробва изстрел с левачката, но беше блокиран от Хави Варас. При сблъсъка между двамата Лео получи болки и се строполи на земята.

Той остана да лежи, държейки се за лявото коляно. Четирикратният носител на Златната топка беше сменен от младока Мунир Ел Хаддади.

В средата на първата част Луис Суарес откри резултата с глава, засичайки центрирането на Серхи Роберто. Десетина минути след паузата уругваецът удвои аванса на своите, като този път с асистенция се отчете Мунир.

В средата на второто полувреме Суарес изработи дузпа, която беше пропусната от Неймар. Вместо да си решат мача, каталунците получиха гол две минути преди края на редовното време и позволиха на противника си да помечтае за тещо повече от почетно поражение.

Преди останалите мачове от кръга Барселона е на върха в таблицата с 15 точки, докато Лас Палмас е 13-и с пет пункта в актива си.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички