Суарес: Най-силната лига в света е английската


Суарес: Най-силната лига в света е английската
Снимка: Getty Images/Guliver

1297 0

Нападателят на Барселона Луис Суарес е на мнение, че испанската Примера дивисион отстъпва по качество на английската Висша лига.

"Ако говорим за най-силното първенство в света, това е Висшата лига на Англия., Но най-добрият отбор е Барселона. Аз не се смятам за един от най-добрите футболисти в света, но ми е приятно, че играя в такъв клуб", сподели Суарес, цитиран от Goal.com.

"Имам още сериозни цели. Искаме да станем първият отбор, който печели Шампионска лига два пъти подред. Много сме мотивирани за новия сезон. Барселона е длъжна да защити титлата си", допълва звездата.

Запитан къде би искал да завърши кариерата си, Суарес отсече: "В Насионал - клубът, който обичам. Но също така искам да се върна някога в Аякс".

Луис Суарес не би имал нищо против и да поиграе в Америка в някой етап от кариерата си. "Това не е лош избор. Някога може да се случи, тъй като популярността на футбола в САЩ постоянно расте. Хората пълнят стадионите", посочи той.

Уругваецът започна кариерата си в местния Насионал, след което игра в холандските Грьонинген и Аякс. През лятото на 2014 г. той премина от Ливърпул в Барселона, за който вкара 23 гола в 35 мача.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички