Страхотен вратар осигури нова загуба на Тотнъм в приятелската "Шампионска лига"


Страхотен вратар осигури нова загуба на Тотнъм в приятелската "Шампионска лига"
Снимка: Getty Images/Guliver

3590 0

Тотнъм записа ново поражение на международния приятелски турнир "Интернешънъл чемпиънс къп", известен сред мнозина и като приятелската Шампионска лига. "Шпорите" обаче засега показват, че нямат много място сред най-големите клубове в Европа, защото записаха ново поражение - този път с 0:1 от "ръждясалия" отбор на Атлетико (Мадрид).

"Дюшекчиите" изобщо не се намираха в най-доброто си кондиционно състояние, но все пак изтръгнаха успеха, не без помощта и на невероятния си вратар Ян Облак.

Все пак, отборът пристигна в Австралия едва ден преди контролата с Тотнъм, но я спечели с гол на Диего Годин още през първото полувреме. Облак направи феноменално спасяване след почивката при удар на Винсент Янсен, което си беше почти като намеса след дузпа.

Не случайно Облак е считан за един от най-добрите в Европа - 32 сухи мрежи в 51 мача от миналия сезон в Примера дивисион и Шампионска лига с Атлетико. С негова помощ тимът не само завърши с най-добрата защита и само 18 допуснати гола в първенството, но и цели 11 по-малко от шампиона Барселона.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички