Спорен червен картон и златна резерва спасиха дебюта на Кике Сетиен начело на Барселона


Спорен червен картон и златна резерва спасиха дебюта на Кике Сетиен начело на Барселона
Снимка: Getty Images/Guliver

9889 0

Испанският шампион Барселона постигна много трудна, но заслужена победа в дебюта на новия си треньор Кике Сетиен. Каталунците надиграха Гранада с минималното 1:0 на "Камп Ноу" в мач от 20-тия кръг на Примера Дивисион и се върнаха на върха в класирането.

Единственото попадение в срещата бе дело на Лионел Меси в 76-ата минута, който завърши брилянтна атака на "блаугранас", в която участие взеха няколко футболисти на домакините, включително и младата резерва Рикард Пуиг.

Минути преди решителния гол на "лос кулес", Гранада остана с човек по-малко на терена. Главният арбитър на срещата реши да покаже втори жълт картон на Херман Санчес за нарушение срещу Лионел Меси.

Фаулът обаче нито спираше бърза атака за Барселона, нито пък бе толкова грубо, че да доведе до изгонването на защитника. Мнозина се усъмниха, че съдията просто е забравил, че Санчес вече има картон и се оказа принуден да извади и червения картон. Това бе едва третото нарушение на Херман в мача.

С победата Барселона се изкачи на върха в Ла лига с актив от 43 точки, колкото има и вторият Реал Мадрид, който е с по-лоша голова разлика. Гранада от своя страна остава в средата на таблицата с актив от 27 точки и продължава да мечтае за евротурнирите.

Първо полувреме

Двубоят започна със спокойно темпо, но след десетина минути игра Барселона вече бе успял да създаде две добри положения за гол. В първата ситуация Ансу Фати се откри на чиста позиция за стрелба в наказателното поле, но ударът му прелетя над вратата. При второто положение Лионел Меси стреля опасно от пряк свободен удар, но изстрелът му премина с малко над горния стълб.

В края на първата част Жорди Алба се измъкна по левия фланг, откъдето видя навлизащия на скорост Меси. Крайният бранител пусна подаване към аржентинеца, който нанесе нисък удар към вратата, но изстрелът премина малко встрани от целта.

Второ полувреме

В 53-ата минута Лионел Меси проби фронтално към вратата, за да отвори и двата фланга на Гранада. Антоан Гризман очакваше подаване на чиста позиция отляво, но вместо това аржентинецът предпочете да подаде към Видал, който от далеч по-неизгодна ситуация не успя да застраши вратата на "филипинците".

В средата на втората част Гранада се добра до най-чистото си положение в мача. Ян Брис Етеки нанесе страховит удар към вратата на Барса от границата на наказателното поле, за да преодолее Тер Щеген, но не и гредата, която попречи на кълбото да влезе в мрежата.

Малко по-късно Гранада остана с човек по-малко на терена. Херман Санчес извърши нарушение срещу Лионел Меси, за което главният арбитър на срещата му показа втори жълт и червен картон. Останаха сериозни въпросителни около решението на съдията, тъй като нарушението не бе нито грубо, нито спираше опасна атака на каталунците.

В 76-ата минута Барселона най-после стигна до гол, а това се случи благодарение на "златната резерва" на Кике Сетиен - Рикард Пуиг. Младокът успя да "открадне" топка в половината на Гранада, за да подхване красива атака на Барселона, преминала през Гризман и Артуро Видал, за да завърши с перфектен удар на Лионел Меси - 1:0.

Преди срещата:

В началото на седмицата Барселона обяви раздялата с наставника Ернесто Валверде. На негово място дойде испанецът Кике Сетиен, за когото това ще бъде първи мач начело на каталунците. Той заварва отбора на второ място в Ла лига с актив от 40 точки - с три по-малко от лидера Реал Мадрид, който е с мач повече.

Барса не е играл в мач от Примера от 4 януари, когато завърши наравно като гост на Еспаньол. "Блаугранас" се изправят срещу 10-тия в подреждането Гранада, който не бива да бъде подценяван. В предишната среща между двата отбора "филипинците" надвиха Барселона с 2:0.

В този двубой Кике Сетиен няма да може да разчита на контузените Дембеле и Суарес, както и на наказания Френки де Йонг. Артур е под въпрос за срещата. В лазарета на Гранада остават Лозано, Вико, Кини, а Ерера и Етеки са под въпрос. Ангел Монторо е наказан и също пропуска гостуването.

Барселона: Тер Стеген, Сержи Роберто, Пике, Юмтити, Алба, Ракитич, Бускетс, Видал, Меси, Гризман, Фати

Гранада: Силва, Диас, Херман, Домингос, Фулкер, Гоналонс, Етеки, Азез, Вадило, Мачис, Карлос

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички