СНИМКА: Цяла Испания дължи извинение на Пике, поне в този случай


СНИМКА: Цяла Испания дължи извинение на Пике, поне в този случай
Снимка: Guliver/GettyImages

5100 0

Снощи се разрази истинска полемика в социалните мрежи, която стигна чак до интернет изданието на Marca. Причината беше фланелката, с която Жерар Пике излезе срещу Албания. За разлика от екипите на своите съотбоници, на неговия нямаше лента с испанското знаме в края на късия ръкав, а десетки хиляди фенове го разкритикуваха за това.

ПИКЕ СЕ ОТКАЗА ОТ НАЦИОНАЛНИЯ ТИ НА ИСПАНИЯ

Оказа се обаче, че Пике е излязъл с фланелка с дълъг ръкав, който е навил, като това е причината за липсата на въпросната лента. Защитникът е виден представител на движението, което иска Каталуня да бъде отделена от Испания, но въпреки това си желание винаги е защитавал испанския флаг на футболно ниво и никога не е отказвал повиквателна.

ПИКЕ ИЗРЯЗА ИСПАНСКИЯ ФЛАГ ОТ ЕКИПА СИ (СНИМКА)

Заради поредните критики към себе си Пике реши да сложи край на кариерата си за Испания, настоявайки че не може повече да търпи подобно поведение.

След Мондиал 2018, когато Пике ще е на 31 години, той няма да играе повече за "Ла Фурия". Въпреки че инцидентът срещу Албания е, меко казано, странен, Пике със сигурност няколко пъти е показвал ясно, че не смята Испания за своя родина. По време на Евро 2016 той показа среден пръст по време на химна, а в друг мач гледаше надолу, докато беше изпълняван химна на страната.

Испанската федерация поясни, че всички са изненадани от нападките към Пике, а "Marca" поднесе извинение за това, че е отразила новината за отрязаните ръкави на Пике.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички