След контузията нова лоша новина сполетя Лионел Меси


След контузията нова лоша новина сполетя Лионел Меси

5709 0

Лошите новини за Лионел Меси продължават да се трупат. След като получи сериозна контузия и ще отсъства от футболния килим в следващите няколко седмици, сега стана ясно, че тече ново разследване срещу него.

Става въпрос за две демонстративни срещи през две 2012 и 2013 години, в които участие е взел аржентинският ас. Разледването е започнато от прокуратурата в Мадрид, пишат днес "AS".

Обвинението срещу Меси отново е за укриване на данъци. Подобно разследване доказа, че от лагера на нападателя са укрили 4 милиона евро от рекламни приходи в периода 2004-2008 година.

Сега под обсега на властите са попаднали срещи в Лима (Перу) и Чикаго (САЩ), в които Меси е участвал чрез своята благотворителна фондация. Самото разследване е срещу фондацията, която е оглавявана от бащата на Лео - Хорхе. Именно той беше и основният заподозрян по делото за укриване на данъци, което продължава да се води в Испания.

"АС" допълва, че прокуратурата е поискала всички документи, обвързани с тези мачове, да бъдат изпратени в Барселона, където Меси плаща своите данъци.

Според информацията на вестника, взета от източници в испанското правосъдие, приходите от тези мачове не са били обявени, което е доказателство за данъчна измама.

Испанската медия завърша с това, че преди време е излязла информация, че мачовете са имали връзка с бразилски наркокартел и са били използвани за пране на пари. Тези обвинения, засега, остават безпочвени.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички