След класирането за Шампионска лига: Астън Вила ще се опита да вземе Араухо от Барселона


След класирането за Шампионска лига: Астън Вила ще се опита да вземе Араухо от Барселона
Снимка: Getty Images

2149 0

Звездата на Барселона Роналд Араухо се превърна в основния кандидат, който може да напусне каталунците това лято. Вече е ясно, че Байерн Мюнхен е имал контакт със защитника, а има интерес и от Манчестър Юнайтед.

Нов кандидат за Араухо от Висшата лига

Араухо може да се озове в Шампионска лига с Астън Вила

Появи се обаче и изненадващ кандидат за подписа му, който отново е от Висшата лига. Това е Астън Вила, а според "Sport",  Унай Емери и Мончи вече са обявили пред Барса, че ако Вила се класира за Шампионска лига, ще преследват Араухо това лято.

Отборът на Емери си осигури четвъртата позиция  миналата седмица и наистина ще опита да привлече 24-годишния централен защитник. От Вила са информирали агента на Диего Карлос, че планират да го продадат това лято, а агентът на бразилеца Джулиано Бертолучи вече търси изход.

Съобщава се, че Барселона е отворена за оферти за Араухо това лято и ще търси около 80-100 милиона евро за услугите му. Вила обаче не иска да даде дори 80 милиона евро, въпреки че очевидно ще го направят трябва да представи оферта, която да привлече както Араухо, така и Барселона.

Араухо беше ключов играч за Барселона през последните четири години, но тъй като договорът му изтича през 2026 г. и няма признаци за подновяване, продажбата изглежда най-вероятния сценарий.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички