След дузпи Рома удари слаб Реал в Австралия


След дузпи Рома удари слаб Реал в Австралия

1265 0

Отборите на Реал Мадрид и Рома изиграха първата среща от тазгодишното издание на турнира International Champions Cup пред около 80 хиляди зрители в Мелбърн. В редовното време двата тима не успяха да си вкарат попадение, а при изпълнението на дузпите, единствената грешка бе на Лукас Васкес, който в средата на второто полувреме се появи на мястото на Гарет Бейл.

Това бе първа среща, в която "белия балет" бе изведен от новия си треньор Рафаел Бенитес, който заложи на схема 4-2-3-1, като Кристиано Роналдо бе на върха на атаката, подпомаган от Гарет Бейл, Мартин Йодегоорд и Хесе Родригес. 

Руди Гарсия пък заложи на 4-3-3, като в предната линия бе заложил на живата легенда на "вълците" Франческо Тоти, който игра рамо до рамо с Жервиньо и Фалке.

Двата отбора си размениха по една опасна ситуация преди да е изтекла десетата минута, след като Даниеле де Роси първо нацели напречната греда на испанците, а няколко минути по-късно Серхио Рамос не намери очертанията на вратата след добро центриране от корнер.

До края на първата част нямаше толкова чисти положения, но зрителите се насладиха на бърз и красив футбол.

Втората част започна със сериозен натиск на "белия балет", като те бързо затвориха противника си в половината му и още в 53-тата минута Гарет Бейл можеше да изведе тима си напред, но и неговият удар с глава не бе точен.

Постепенно нивото на играта спадна, а до края на срещата единственото чисто положение се откри пред Лукас Васкес, който се освободи елегантно от защитник, но ударът му попадна в обсега на Де Санктис, който изби. 

При рулетката на дузпите именно Васкес се оказа "грешника", след като уцели стража на "вълците", а секунди по-късно Сейду Кейта реализира своето изпълнение и донесе победата на Рома

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички