Скандалът с Неймар стигна до съда


Скандалът с Неймар стигна до съда

1291 0

Президентът на Барселона Хосеп Мария Бартомеу ще се изправи на съдебната скамейка в каталунската столица на 13 февруари, съобщава Goal.com.

Причината е скандалът около трансфера на Неймар в гранда.

От Барселона изразиха своята "изненада, възмущение и общо несъгласие" от препоръката президентът на клуба да бъде разследван заради сделката по привличането на бразилската звезда.

При привличането му в каталунския тим бе обявено, че за Неймар са платени 57,1 млн. евро, но в последствие се оказа, че точната цифра е 82,6 млн. евро.

Бартомеу и клуба са обвинени в измама в размер на 2,8 млн. евро, а най-новите доказателства насърчават съдията по делото - Пабло Руис да повдигне обвинения срещу настоящия президент и предшественика му Сандро Росел.

От Барселона са убедени в невинността на двамата ръководители и настояват да не се взимат под внимание последните препоръки на прокурора.

"Футболен клуб Барселона желае да изрази изненадата, възмущението, изненадата и общото несъгласие на своите членове своята изненада, възмущение и общо несъгласие с искането от прокуратурата бившият президент на тима - Сандро Росел - да бъде съден за предполагаеми нарушения, свързани трансфера на играча Неймар да Силва Сантос младши", се казва в изявлението.

"През последните няколко месеца, Барселона декларира своята невинност. Клубът е представил документация по всички искания, прикрепени с различни седебни свидетелства. Потърсени са за консултация и специалисти по данъчно право.

Барселона иска да декларира и несъгласието си с обвиненията на прокуратурата за предполагаеми данъчни престъпления на настоящия президент Хосе Мария Бартомеу, изтъкват още каталунците.

Според тях съдът трябва да отхвърли исканията на прокуратурата, тъй като трансфера на Неймар е бил проведен без умисъл за нарушаване на закона.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички