Симеоне сбърка, а Барселона наказа Атлетико за Купата на Краля


Симеоне сбърка, а Барселона наказа Атлетико за Купата на Краля
Снимка: Guliver/GettyImages

1377 0

Барселона е на крачка от първия си финал за сезона, след като в изключителна битка на "Висенте Калдерон" се възползва от шансовете си и стигна до 2:1 срещу Ателтико Мадрид в първи мач от полуфинала за Купата на Краля.

Носителите на трофея от миналата година успяха да нанижат два гола през първото полувреме, дело на Суарес (7) и Меси (33), с което си дадоха приличен аванс още през първата част.

През второто полувреме Симеоне внесе корекции и върна схемата 4-4-2 на своите, а Атлетико заигра в пъти по-добре. "Дюшекчиите" вкараха в 59' чрез Гризман, но до края пропуснаха куп положения, с които направиха задачата си да стигнат до финал много, много трудна.

Реваншът е след седмица на "Камп Ноу", като Барселона е абсолютен фаворит за влизане във финала. Другата двойка в полуфиналите за Купата на Краля е Селта Виго - Алавес.

В опит да затвори по-добре постъпите към вратата на своя тим Диего Симеоне излезе с дефанзивен състав, в който Хуанфран беше поставен в халфовата линия като десен полузащитник. Луис Енрике пък направи доста ротации в отбора си, като постави Хавиер Масчерано зад Ракитич и Гомес в полузащитата.

Атлетико откри двубоя с масиран натиск и висока преса, като изглеждаше по-добрия отбор в първите минути. Още в 7' обаче студен душ обля възпитаниците на Диего Симеоне. Масчерано изведе отлично Луис Суарес в половината на Атлетико, а уругваецът надбяга Савич с топка в крака и чукна топката покрай Моя.

Този гол определено обърка сметките на домакините, които заиграта прекалено стегнато и Барселона лесно спираше атаките им, докато на свой ред осъществяваше много опасни атаки. Неймар правеше каквото си пожелае с Вържалко отляво на нападението, а само късметът спаси Атлетико от бърз втори гол.

Такъв все пак падна в 33', когато Ракитич даде топката на Меси малко пред наказателното поле. Футболистите на Атлетико не го блокираха и той успя да намести топката на удобния си ляв крак и с оличен удар реализира за 2:0.

След почивката Симеоне бързо направи две смени. Първо Торес замени Вържалко и столичани заиграха в схема 4-4-2. В 58' и Гайтан се появи на терена, а още в следващата минута резултатът беше намален. Изсипана топка от свободен удар в наказателното поле хвана защитата на Барселона неподготвена. Годин остана непокрит вляво в пеналтерията и той с глава насочи топката към далечната греда, където Гризман засече - 1:2.

Само няколко минути по-късно френският стрелец направи непростим пропуск, след като Луиш му подаде топката на два метра от голлинията. Нападателят обаче стреля право в Силесен.

В 75' Меси можеше да реши двубоя, но ударът му беше париран от Моя и топката се отби от гредата, а следващите два златни шанса за Атлетико бяха пропилени.

Първо Гризман отлично намери резервата Гамейро, който от чиста позиция реши да пробва задна ножица и прати топакта в аут. В 85' пък Торес фронтално срещу вратата от 12 метра прати топката в аут. До края "дюшекчиите" изпуснаха още няколко удобни положения и в крайна сметка Барселона спечели първия сблъсък от полуфинала за Купата на Краля.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички