Ще ги пратят ли във В група и тях? Реал и Барса хутрували с данъците


Ще ги пратят ли във В група и тях? Реал и Барса хутрували с данъците

6596 0

"Реал" (Мадрид), "Барселона" и още пет испански клуба са били уличени в нарушение на правилата на ЕС за получаване на финансова помощ от държавата.

След три паралелни разследвания Европейката комисия е взела решение, че въпросните седем отбора са получили незаконно предимство спрямо останалите клубове от ЕС и трябва да платят въпросната държавна помощ, която са получили.

"Атлетик" (Билбао), "Осасуна", "Барселона" и "Реал" са се възползвали от данъчни облекчения в рамките на 20 години, а белите са спечелили и от прехвърляне на земя към кметството на Мадрид. "Елче", "Еркулес" и "Валенсия" ще трябва да платят значителни суми на държавния Институт на Валенсия за финансиране на заеми заради кредити, които са получили, докато са изпитвали сериозни финансови затруднения.

"Да се използват държавни пари, за да се финансират професионални футболни клубове може да създаде неравноправна конкуренция. Професионалния футбол е търговска дейност, в която са замесени значителни суми и публичното им финансиране трябва да се съобразява с определени правила. Субсидиите, които разследвахме във въпросните случаи не са съобразени с тези правила", коментира комисарят Маргрет Вестагер.

"Реал" ще трябва да върне 18.4 милиона евро държавана помощ, докато "Барселона", "Атлетик" и "Осасуна" ще платят до по пет милиона евро, след като са записани като организации с нестопанска цел и не са дружества с ограничена отговорност.

Сумата, която "Валенсия" ще трябва да възстанови е най-голяма - 20.4 милиона евро, а "Еркулес" и "Елче" - съответно по 6.1 и 3.7 млн.

Подобни наказания заради същите нарушения бяха наложени и на ПСВ и още четири други холандски клуба.

Източник: Дневник

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички