Шокиращо: Барселона може да избере бивш спонсор на Реал Мадрид


Шокиращо: Барселона може да избере бивш спонсор на Реал Мадрид
Снимка: Getty Images

4476 0

"Найк" и "Пума" вече водят открита битка за това кой да облича отборите на Барселона. Много от медиите в Испания вече гръмнаха, че "Пума" е предложил рекорден договор на "блаугранас" от 200 млн евро на сезон, който може и да достигне до 300 млн евро, според различните бонуси. Немският концерн ще плати и 100 млн евро кеш при подписването. Барселона обаче ще трябва да плати 40-50 млн евро неустойка на "Найк", ако иска да се освободи преждевременно от сделката с тях, която изтича през 2028-ма година.

Изненадващи преговори с.... 

Оказа се обаче, че президентът на каталунците Жоан Лапорт води разговори и с трети "играч", ако сделката с Пума все пак пропадне. Става въпрос за датската фирма за спортна екипировка "Хумел". Местният вестник "Типсбладет" публикува материал, че вече са водени първоначални преговори между двете страни, а собственикът на бранда, Кристиан Стадил, не отрече, но и не потвърди информацията.

Бившият спонсор на Реал Мадрид

"Водим преговори с доста клубове по света, но не мога да ви кажа нищо повече. Ще бъде супер интересно да видим Барселона облечени с нашите екипи - това е отборът, който продава най-много фланелки в световен мащаб. Наистина ще бъде вълнуващо да работим с тях или с друг клуб от най-високото ниво.", сподели Стадил.

Още: В Барселона са си поставили краен срок за нов треньор, имат трима фаворити

В момента сред най-известните клиенти на "Хумел" са датският национален отбор, Евертън, Саутхемптън и Бетис. По-любопитното е, че в периода 1985-1994 фирмата осигуряваше екипировката на вечния враг на Барселона - Реал Мадрид. Твърде любопитно би било как феновете биха реагирали на подобен избор. 

Шави нарече Жоан Лапорта "най-добрият президент" в историята на Барселона

Кой ще бъде новият треньор на Барселона? Лапорта се е срещал с мениджър на едно доста познато име

Жоан Лапорта: Ще се борим за Шампионска лига, както и за Ла Лига, всичко е възможно

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички