Шок! Барселона си намери майстора, слабак нанесе втора загуба на каталунците от началото на сезона (ВИДЕО+СНИМКИ)


Шок! Барселона си намери майстора, слабак нанесе втора загуба на каталунците от началото на сезона (ВИДЕО+СНИМКИ)
Снимка: Getty Images

7201 0

Барселона допусна шокираща загуба при гостуването си на Алмерия в среща от 23-ия кръг на Ла Лига. Домакините излъгаха с 1:0 каталунците и постигнаха първа историческа победа над гранда на испанския футбол.

В герой за Алмерия се превърна Ел Билал Туре, който заби скъпоценния гол в 24-ата минута. Това е осмото попадение във вратата на Барселона от началото на сезона в шампионата на Испания.

Така скромният тим от Андалусия се превърна във втория отбор от Ла Лига, който взе скалпа на каталунците в първенството след Реал Мадрид. Хората на Шави бяха в серия от 7 поредни победи в шампионата и 13 поредни без загуба, но сега усетиха вкуса на поражението.

Барселона се представи учудващо ялово в атака, въпреки че очаквано имаше тотално териториално превъзходство. За цял мач „блаугранас“ отправиха само един точен удар към вратата на съперника и то в към края на двубоя.

В четвъртък предстои Ел Класико срещу Реал Мадрид на полуфиналите за Купата на Краля, а Барселона ще влезе в сблъсъка след две поражения. Преди 3 дни каталунците отпаднаха от Лига Европа след загуба от Манчестър Юнайтед.

Издънката на Барса остави и интригата за титлата в Испания. „Блаугранас“ са на първото място с 59 точки, но не успяха да увеличат преднината си пред Реал Мадрид. „Кралете“ изостават със 7 точки. Алмерия се изкачи до 15-ата позиция с 25 пункта.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Очаквано двубоят започна с леко териториално превъзходство на Барселона. Домакините също се възползваха от всяка възможност да атакуват вратата на „блаугранас“.

В първите 10-на минута двата отбора така и не създадоха чисто голово положение.

ГОООЛ! Домакините шокираха Барселона, откривайки резултата в 24-ата минута. Ел Билал Туре заби страхотен гол след асистенция на Луис Суарес. Той бе изведен зад гърба на защитата и разстреля Тер Стеген – 1:0. Домакините откриха резултата с първия си удар в мача.

Video edited on Kapwing

В 27-ата минута Алмерия едва не прати каталунците в нокдаун. Тогава Лео Баптищао засече почти на аутлинията центриране на далечната греда, но Тер Стеген изби с крак в корнер.

Барселона пробва да се върне бързо в мача. Хората на Шави обаче не успяваха да намерят път към вратата на домакините. В 39-ата минута Левандовски с глава отблизо не уцели целта.

Каталунците владееха топката, но така и не отправиха поне един точен удар към вратата на Фернандо Мартинес до паузата между двете полувремена.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

След почивката двубоят продължи в същото русло. Барса имаше териториално превъзходство, а домакините разчитаха на контраатаки.

С всяка изминала минута натискът на гостите се усилваше. Хората на Шави обаче така и не успяваха не само да стигнат до гол, но и до точен удар във вратата на Фернандо Мартинес.

В 64-ата минута Рафиня не засече добре центриране отблизо. Анхел Аларкон в 82-ата минута стреля от дъгата на пеналта, но стражът на домакините нямаше проблеми и улови първият точен удар към вратата му.

В добавеното време Алмерия дори изпусна златен шанс да победи с 2:0, след като Адриан Ембарба излезе очи в очи с Тер Стеген, но не успя да го матира.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Алмерия: Фернандо, Чуми, Ели, Бабич, Акиеме, Егуарас, Де ла Хос, Робертоне, Баптищао, Суарес, Билал Туре

Барселона: Тер Щеген, Роберто, Гарсия, Кристенсен, Алба, Бускетс, Кесие, Де Йонг, Гави, Торес, Левандовски

ПРЕДИ МАЧА

Барселона видя как Реал Мадрид и Атлетико не успяха да се победят в събота (25 февруари) и сега момчетата на Шави ще опитат да дръпнат пред Кралския клуб на върха с цели 9 точки.

Барса се намира в отлична форма с 5 победи в последните си пет мача, докато Алмерия се бори за своето оцеляване. Домакините са на предпоследното място с 22 точки, 3 загуби, 1 равенство и 1 успех в последните си пет мача в Испания.

През ноември каталунците не изпитаха проблеми, побеждавайки Алмерия у дома на "Камп Ноу" с 2:0. Тогава се разписаха Усман Дембеле и Френки Де Йонг. 

Главен арбитър на днешния сблъсък ще бъде Мигел Ортис.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички