Шестте рекорда, които Лионел Меси може да подобри през 2019 година


Шестте рекорда, които Лионел Меси може да подобри през 2019 година
Снимка: Guliver/GettyImages

4016 0

Днес Лионел Меси се завърна в лагера на Барселона, за да проведе първата си тренировка с останалата част от клуба за 2019 година. Той получи малко по-дълга почивка от Ернесто Валверде, която прекара със семейството си в родната Аржентина.

И с връщането на Ла Пулга на терена, веднага поглеждаме към рекордите, които той може да подобри през тази година. Винаги, когато чуем рекорди се сещаме за Лионел Меси и Кристиано Роналдо, но сега ще се съсредоточим върху капитана на каталунците.

Първото постижение е за най-много мачове с екипа на Барса. В момента Меси има 657, а пред него са легендите Андрес Иниеста (674) и Шави, който обаче е далеч напред в класацията със 767 срещи. Сега Ла Пулга има нужда от 18 мача, за да задмине Иниеста, а след това да мисли и за върха. Освен това аржентинският магьосник има нужда от 11 победи, за да стане играчът с най-много победи в Ла Лига. 

МЕСИ СЕ ПОХВАЛИ С НОВА УНИКАЛНА ТАТУИРОВКА

Наградата Пичичи се дава от първенството в Испания за играча с най-много попадения. Лео Меси може да вземе приза за шеста година и да се изравни с легендата на Атлетик Билбао Телмо Зара. Освен това 10-ката на Барса има 397 гола срещу името му в Испания и е на път да се превърне в първия играч с над 400 попадения в Примера Дивисион. Ако иска да го направи със стил, Лионел Меси може да достигне това постижение с "някой друг хеттрик", е така - между другото, който пък ще е негов 50-и в кариерата - поредното уникално постижение.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички