Шестте подаръка, които Зидан остави на своя наследник


Шестте подаръка, които Зидан остави на своя наследник
Снимка: Getty Images/Guliver

3400 0

Завещанието, което Зинедин Зидан оставя след напускането на треньорския пост в Реал Мадрид не е свързано само с деветте трофея, които той спечели на "Сантяго Бернабеу". Много повече е. Той оставя след себе си един отбор, който се намира в прекрасна форма и стабилни отношения.

1. Съблекалня, в която всички са едно семейство

Отбор с мащабите на Реал Мадрид е важно да има сплотен тим в съблекалнята, а французина се погрижи това да бъде така. При празненствата след спечелването на Шампионска лига през тази година се видя, че всички в състава са изключително сплотени, което е огромно постижение и се дължи само и единствено на треньора. Както капитанът Серхио Рамос каза преди мача в Киев, в Реал Мадрид няма его-та на едни, които са по-високи от тези на други.

2. Отбор с желание за победи

Водейки "лос бланкос" до трофей след трофей, Зидан оставя след себе си отбор, който знае какво е да печели. Това е чувство, което един отбор трудно губи и наследникът му ще бъде облагодетелстван.

3. Състав с 16 титуляри

Не един и два пъти Зидан е казвал, че всички 24 човека в групата на Реал могат да играят на едно и също ниво. Всъщност той разполага с цели 16 играчи в тима си, които могат да бъдат наречение "титуляри". Това е лукс, който вдъхва увереност и на състава и им помага да преодоляват кризи и контузии през сезона.

4. Футболисти с подобрени качества

Безспорно има играчи в отбора на "кралския клуб", които подобриха значително играта си под ръководството на Зидан. Каземиро, Лукас Васкес, Марко Асенсио и Кейлор Навас показаха ръст, който не може да бъде скрит. Тези футболисти са видимо по-добри от колкото бяха преди французина да поеме отбора, като следващият треньор ще може да разчита на най-доброто от тях.

5. Гъвкавост при различните ротации

Зидан тренираше своя отбор да може да играе в много и различни схеми. Освен това Реал не просто играе в тези ротации, а го прави успешно. Като започнем с 4-3-3 и атакуващото трио ВВС, преминем през стандартното 4-4-2 и завършим с 4-3-1-2 и Иско като 10-ка, този отбор може да сменя тактиката си както преди мача, така и по време на самия мач.

6. Кристиано Роналдо, който иска да почива в дадени мачове

Ако Кристиано остане в Реал Мадрид, въпреки че има съмнения, че ще напусне, наследникът на Зизу ще има един футболист, който играе на най-високо ниво и в същото време няма против да седне на пейката за някой по-маловажен мач. Предимството на това се видя в последните две години, като португалецът се намира в убийствена форма в края на сезона.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички