Шави заяви съжалява ли, че Меси му е отнел заслужената "Златна топка"


Шави заяви съжалява ли, че Меси му е отнел заслужената "Златна топка"
Снимка: Getty Images/Guliver

4072 0

Легендата на Барселона, а сега треньор на катарския Ал Сад - Шави, даде отговор на въпроса дали съжалява, че да играе в един отбор с Лионел Меси му е отнело шанса да спечели "Златната топка". Испанецът сподели, че според него Барселона е изпуснал да спечели повече трофеи в Шампионска лига.

"Без Меси ние не бихме спечелили толкова трофеи и аз не бих попаднал в списъка с номинираните за "Златната топка". В крайна сметка въпросът е в отбора - дори Меси се нуждае от отбор, за да печели. Често в Барселона без подкрепата на отбора на Меси нищо не му се получава. Отборът е най-важното. Но ако ние нямахме Меси, то нямаше да спечелим всички тези финали, полуфинали, първенства", заяви легендата пред руски журналист.

"Мисля, че нашето поколение в Барселона можеше да спечели повече трофеи в Шампионска лига. Ние доминирахме толкова, играехме толкова по-добре от съперниците, че можехме да постигнем повече. Сега има усещането, че силите в Шампионска лига се изравниха, а тогава Барса имаше тотално предимство. Струва ми се, че четири Шампионски лиги - това е малко, ние загубихме няколко трофея", допълни Шави. Вижте в този материал кои са другите шестима гении, не получили "Златната топка" заради факта, че играха в ерата на Меси и Кристиано Роналдо. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички