Шави посочи конкретно име за негов наследник в Барселона, но и отправи предупреждение


Шави посочи конкретно име за негов наследник в Барселона, но и отправи предупреждение
Снимка: Getty Images

10374 0

По време на днешната (30-и януари) си пресконференция преди утрешното домакинство на Осасуна от 20-ия кръг на Ла Лига (20:00 часа), старши треньорът на Барселона - Шави, бе запитан кой според него би могъл да го наследи на поста след края на сезон 2023/24.

Наставникът на каталунците назова 44-годишния Рафаел Маркес, но предупреди, че съдбата му ще бъде същата, каквато тази на "Хосеп Гуардиола или моята".

Рафаел Маркес

"Рафа Маркес ми е приятел. Той със сигурност се подготвя да застане начело на Барса един ден. Всичко останало е работа на спортния директор и на президента на клуба", заяви Шави пред журналистите в Испания, а след това допълни:

Още: Лошите новини за Барселона нямат край - и Жоао Феликс се "счупи"

"Съдбата му обаче ще е същата, каквато тази на Хосеп Гуардиола или моята. Това е проблемът. Ще му се случи същото".

"Съветът ми към него е да бъде естествен, да прави това, което чувства, че е правилно и да не позволява да му влияят. Точно това направих аз и съм горд от това. Моята мечта беше да водя Барселона, тимът да играе добър футбол и да печели. И го постигнах. Не и през този сезон, но след края му ще си тръгна с чиста съвест!", категоричен бе Шави Ернандес.

*Рафа Маркес играеше за Барса между 2003-та и 2010-а година, отчитайки се с 242 мача във всички турнири (13 гола и 13 асистенции). Той "окачи бутонките" през лятото на 2018-а, а след това за кратко бе спортен директор на мексиканския Атлас. От средата на 2022-ра година пък е треньор на втория отбор на Барселона (Барселона Б)!

Още: Лионел Меси се свързал с Барселона и им препоръчал наследник на Шави?

Още: Шави обмислял напускането си от Барселона още в началото на сезона, но има причина да го обяви сега

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички