Шави: Когато ме попитат кой би подобрил Барса, се сещам за...


Шави: Когато ме попитат кой би подобрил Барса, се сещам за...
Снимка: Getty Images/Guliver

3064 0

Легендата на Барселона Шави публично призна желанието си каталунците да привлекат звездата на Ливърпул Филипе Коутиньо.

"Нe са много играчите , които биха подобрили Барселона, но ако ме питате за един такъв футболист, който има класата да го направи, аз ще посоча Фелипе Коутиньо.

Технически той е наистина много добър. Голямото му предимство е, че той би паснал веднага на философията на Барселона", заяви Шави, цитиран от "ESPN".

"Коутиньо е футболист, когото винаги съм намирал за специален. Но под ръководството на Юрген Клоп той достигна до още по-високо ниво. Според мен той е най-добрият халф в Европа.

Филипе винаги е показвал, че има страхотни качества, но сега играе с още  по-голямо постоянство и това е добра новина за Ливърпул.

Той играе под ръководството на един от най-интелигентните мениджъри в Европа. Клоп има богат опит и умее да развива играчите и да ги превръща в звезди от световна класа. За Коутиньо е добре, че играе под негово ръководтво.

Когато играеш на такова ниво, винаги ще има слухове за преминаване в друг отбор. Смятам обаче,  че Коутиньо трябва да ги игнорира и да остане фокусиран. Защото според мен Ливърпул има реален шанс за титлата през този сезон."

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички