Севиля едва избяга от предпоследното място в Ла Лига - би с мъка Хетафе


Севиля едва избяга от предпоследното място в Ла Лига - би с мъка Хетафе
Снимка: Getty Images

821 0

Севиля записа едва третия си успех от началото на този сезон в Ла Лига, след като успя да пречупя Хетафе у дома с 2:1. Трите точки са безценни за андалусииците, тъй като чрез тях се махнаха от предпоследната позиция в класирането и се изкачиха до 17-о място с едва 15 пункта. Хетафе пък остава на 13-а позиция със 17 точки.

Резултатът бе открит в 36-ата минута, когато Маркос Акуня се възползва от асистенция на Иван Ракитич, а когато десетина минути преди края Рафа Мир удвои аванса за своя тим, изглеждаше сякаш няма какво да спре Севиля от третата победа за тима.

В 87-ата минута обаче Борха Майорал върна напрежението след асистенция на Порту. След попадението обаче гостите нямаха сили за повече, като дори не създадоха някое чисто голово положение, с което да заслужат точката.

Мачът бе много равностоен, като дори Хетафе имаше повече опити за гол (11 срещу 10), но не и повече точни удари (5 на 2 за домакините). Притежанието на топката също бе в полза на Севиля, като футболистите на клуба разполагаха с топката в 58% от времето.

Двубоят бе специален за Ракитич, тъй като чрез головото си подаване, той изравни Дани Алвеш при футболистите с най-много асистенции за Севиля в Ла Лига през 21-ви век (по 37). Повече от тях има единствено Хесус Навас, който може да се похвали с цели 80.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички