Серхио Рамос донесе много измъчена победа на Реал у дома


Серхио Рамос донесе много измъчена победа на Реал у дома
Снимка: Guliver/GettyImages

1445 0

Реал Мадрид се върна на път на победата в Ла Лига, след като стигна до много трудна победа с 2:1 над Малага на "Сантяго Бернабеу", а Серхио Рамос вкара и двата гола в полза на столичани. 

След двата поредни провала на "белия балет" Зидан заложи на оптимален състав и от самото начало домакините имаха контрол върху срещата. Роналдо на два пъти пропусна отлични положения за своя тим. Това разстрои играта му и, подобно на мача срещу Селта, се позагуби, но на сцената изгря Серхио Рамос.

В 35' при центриране от корнер на Тони Кроос той надскочи всички и с глава разстреля вратаря на гостите - 1:0. Само 7 минути по-късно, но този път от фаул, германският национал отново прати топката в наказателното поле, Роналдо се размина с топката, но точно пред вратаря Рамос засече за 2:0.

Това се оказа решаващо за победата на "кралете", които имаха сериозни проблеми през второто полувреме. Роналдо продължи да пропуска, като Камени спаси на два пъти негови удари, а веднъж португалецът уцели и гредата.

В 63' Карлос проби отляво и развинти защитата на домакините, стигайки до наказателното поле. Навас успя да отрази удара, но топката попадна в Хуанпи, който реализира - 2:1.

Тогава последваха и пропуските на Роналдо, който можеше да коства победата на своите. В няколко случая той реши сам да завършва, вместо да подава топката, което също не се хареса на съотборниците му. Малага обаче нямаше добро положение за гол в заключителните минути на срещата, а РЕал устиска за 3-те точки.

Благодарение на успеха, "кралете" спряха серията си от 3 мача без победа (2 загуби), като отново дръпнаха с 4 точки пред втория в класирането Севиля.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички