Сблъсъкът, който отново ще развълнува футболния свят


Сблъсъкът, който отново ще развълнува футболния свят

657 0

Тази вечер Барселона и Реал Мадрид ще приковат интереса на целия футболен свят към себе си и ще се стремят да напишат нова глава в надпреварата Ел Класико. Този път схватката ще бъде още по-специална, защото ще премине под спомена за легендата Йохан Кройф. Великият холандец напусна този свят преди малко повече от седмица, като днес всички фенове на „Камп Ноу" отново ще почетат идола за цели няколко поколения.

Съперничеството между двата дима е толкова ожесточено и с толкова богата история, че не може да се очаква нищо друго освен епична битка помежду им. Барселона може да е лидер и почти да държи титлата в ръцете си, но отборът е наясно, че ако очаква нещо по-различно от изтощителна битка, то значи грешат.

Няма как да не се отбележи, че това е първата среща между клубните легенди Луис Енрике и Зинедин Зидан, където и двамата ще дадат всичко от себе си, за да се докажат. Реал вече са приели стратегията за назначаване на млад мениджър, който също така е легенда и на клуба, но сега е ред на Зидан да докаже, че може да води отбора, както подобава. А спечелването на първото си Ел Класико ще направи точно това.

Когато си помислите за Барселона, веднага свързвате успеха на тима с Лионел Меси. Въпреки това в последните два сезона на звездния небосклон в клуба изгряха и бразилецът Неймар, и Луис Суарес. Тримата формират най-опустошителното трио от години. Реал от своя страна разбира се могат да отговарят на предизвикателството с нападателното трио Карим Бензема, Кристиано Роналдо и Гарет Бейл. Мачът предлага именно тази възможност – да се видят най-ефективните нападатели в света.

Ел Класико е и велик повод, по който могат да срещнат определяните за най-добри футболисти в света – Кристиано Роналдо и Лионел Меси. Двамата имат дългогодишна битка, в която се борят за надмощие. Кой е най-добрият в света? Този епичен дебат ще продължи и днес.

Междувременно бе публикувана информация, че Барселона ще излезе срещу Реал в Ел Класико със стартов състав, който е със 75 млн. евро по-висока трансферна стойност от този на съперника, изчисли порталът Transfermarkt.

Основната единайсеторка на Барса струва 554 млн. евро, докато тази на Реал - 481 млн.

Ако се вземе предвид трансферната стойност на всички заявени играчи за дербито, Реал по този показател превъзхожда каталунския - 707,3 млн. срещу 693 млн.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички