Санкцията на Меси остава, Барселона пак обжалва


Санкцията на Меси остава,  Барселона пак обжалва
Снимка: Getty Images/Guliver

1217 0

Дисциплинарната комисия към Испанската футболна федерация отхвърли жалбата на Барселона относно жълтия картон, който Лионел Меси получи при гостуването на Севиля от 11—я кръг на Ла Лига. Така санкцията ще остане в сила.

От Барселона обаче не са се предали и ще обжалват картона на Меси и пред Апелативната комисия. Каталунците дори са решени да стигнат до Административния спортен съд в търсене на отмяна на наказанието.

Лионел Меси беше предупреден официално от съдията Хайме Латре в 83-ата минута. Тогава Меси беше фаулиран от Стивън Н'Зонзи и обувката му бе събута.

Съдията прецени, че Лео твърде бавно си връзва връзките и първоначално го помоли да излезе извън игрището, но след това размисли и му показа жълт картон за бавене на времето.

Такова остана и становището на комисията, чиито членове са единодушни, че нападателят нарочно се е бавел и картона е заслужен.

Картонът е трети за Меси, а той ще бъде наказан при получаването на пети. До "Ел Класико" на 3 декември на „Камп Ноу“, на Барселона остават още два мача срещу Малага и Реал Сосиедад и аржентинецът трябва да бъде много внимателен с действията си.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички