Само правителството ще реши кога да се поднови Ла Лига


Само правителството ще реши кога да се поднови Ла Лига
Снимка: Getty Images/Guliver

1112 0

Ла Лига и Испанската футболна федерация излязоха с общо изявление, за да внесат повече яснота относно футбола в страната. Те са категорично, че първенството е спряно до второ нареждане, докато от правителството не дадат зелена светлина за подновяването му.

"Комисията за наблюдение, създадена с настоящото споразумение за координация на между Ла Лига и федерацията, приема съгласието за спиране на професионалните футболни състезания, докато властите на правителството на Испания и общата администрация на държавата не счетат, че те могат да бъдат възобновени, без да създават риск за здравето", се казва в съобщението.

"И федерацията, и лигата искат да изкажат най-голямата си благодарност на всички, които полагат най-добрите си усилия да предоставят основни услуги на испанския народ. Също така изказваме нашите съболезнования за всички починали и топла прегръдка от света на футбола към всички семейства, които губят близки". Междувременно по-рано се появи информация, че част от треньорите ще искат предсезонна подготовка преди подновяването на първенствата - ето повече подробности.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички