Само правителството ще реши кога да се поднови Ла Лига


Само правителството ще реши кога да се поднови Ла Лига
Снимка: Getty Images/Guliver

928 0

Ла Лига и Испанската футболна федерация излязоха с общо изявление, за да внесат повече яснота относно футбола в страната. Те са категорично, че първенството е спряно до второ нареждане, докато от правителството не дадат зелена светлина за подновяването му.

"Комисията за наблюдение, създадена с настоящото споразумение за координация на между Ла Лига и федерацията, приема съгласието за спиране на професионалните футболни състезания, докато властите на правителството на Испания и общата администрация на държавата не счетат, че те могат да бъдат възобновени, без да създават риск за здравето", се казва в съобщението.

"И федерацията, и лигата искат да изкажат най-голямата си благодарност на всички, които полагат най-добрите си усилия да предоставят основни услуги на испанския народ. Също така изказваме нашите съболезнования за всички починали и топла прегръдка от света на футбола към всички семейства, които губят близки". Междувременно по-рано се появи информация, че част от треньорите ще искат предсезонна подготовка преди подновяването на първенствата - ето повече подробности.

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама
Избрано от Висша лига

"Отвличания, грабежи и корупция: Откъде са парите на Роман Абрамович - разследване"

Руският олигарх Роман Абрамович продължава да бъде едно от най-обсъжданите имена във Великобритания. Собственикът...

Реклама
Най-четени новини

виж всички