С това ново правило ФИФА защитава съдиите от тормоз на терена


С това ново правило ФИФА защитава съдиите от тормоз на терена
Снимка: Getty Images/Guliver

1208 0

ФИФА обмисля дали да не позволи само на капитаните да разговарят с футболните съдии, каза бившият нападател и селекционер на Холандия Марко ван Бастен, цитиран от Би Би Си.

Това ще доближи футбола до ръгбито, където има строги правила за комуникацията по време на мач.

В момента във ФИФА се обмисля как да се подобри поведението на играчите и да се увеличи уважението към съдиите, коментира Ван Бастен, който ръководи комисията по техническото развитие.

"Има много играчи, които в момента се оплакват по време на мач. Сигурен съм, че поведението на играчите може да бъде по-добро и затова смятаме да го върнем в правилната посока", каза холандецът.

Наскоро ФИФА експериментира с видеоповторенията на сложни ситуации по време на световното клубно първенство в Япония. Реакцията беше противоречива, но президентът на федерацията Джани Инфантино хареса промяната.

"Трябва да помогнем на съдиите. Опитваме се да направим добър продукт - динамичен, вълнуващ, но също така и честен. Има много емоции по време на един мач, но е добре и да го контролираме", каза Ван Бастен по отношение на възможните промени в правилата./Дневник

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички