С разгром Реал изравни рекордната за Испания серия на Барса


С разгром Реал изравни рекордната за Испания серия на Барса
Снимка: Getty Images/Guliver

2044 0

Реал Мадрид изравни най-успешната серия в испанския футбол, след като записаха 39-и мач без загуба. Рекордът принадлежеше на Барселона, а сега Реал има всички шансове да го подобри.

Победа номер 39 мадридчани постигнаха у дома срещу предпоследния Гранада в мач от 17-ия кръг на Ла Лига. Те надделяха над скромния си съперник с категоричното 5:0.

Голямата голеада падна през първото полувреме. Тон за разгрома даде Иско, който в 12-ата минута получи страхотен пас от Бензема и с нисък шут с десния крак преодоля вратаря на гостите.

Само 8 минути по-късно самият Бензема покачи на 2:0. Гилермо Очоа изби удар на Модрич, топката попадна у Бензема, който бе в наказателното поле и не сгреши - 2:0.

Класиката в двубоя оформи Кристиано Роналдо в 27-ата минута. Тогава Марсело центрира перфектно от ляво и Роналдо с глава прехвърли Очоа.

В 31-ата Лука Модрич направи рейд отдясно и асистира на включилия се Иско, който беше изпуснат от бранителите и вкара отблизо второто си попадение в срещата. До почивката неубедителната защита на Гранада издържа и не пусна нови попадения.

След почивката обаче Реал показа глад за още голове. В 58-ата минута Хамес изпълни пряк свободен удар, Каземиро изскочи на пътя на топката и я чукна леко в долния ляв ъгъл за 5:0.

В класирането Реал остава лидер, и то недосегаем, като в актива си има 40 точки. Гранада е на дъното с 9 точки.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички