С минимален, но ценен успех Атлетико Мадрид би Гранада и доближи Барселона (ВИДЕО)


С минимален, но ценен успех Атлетико Мадрид би Гранада и доближи Барселона (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

690 0

Атлетико Мадрид взе труден, но важен успех в двубой от 21-вия кръг на Ла Лига. "Дюшекчиите" надвиха Гранада с минималното 1:0 в понеделник вечер.

Единственото попадение за гостите отбеляза Алваро Мората в 54-ата минута на двубоя. Нападателят засече с глава много хубаво центриране от Антоан Гризман, а това бе достатъчно за успех на неговия отбор. 

Така тимът, воден от Диего Симеоне, макар и с двубой по-малко, изпревари Атлетик Билбао, заемайки 4-ото място в класирането с 41 точки на сметката си. "Дюшекчиите" останаха на 3 пункта зад третия Барселона и на 11 от лидера Хирона.

Как се разви срещата?

Атлетико започна мача настойчиво, но първата добра възможност дойде за Гранада. В 11-тата минута Лукас Бой шутира с десен крак извън наказателното поле, но не намери целта.

"Дюшекчиите" установиха контрол върху срещата. Пропуски на Гризман, Мората и компания притиснаха сериозно противника в собствената му половина.

Родриго Рикелме имаше много добра възможност да открие резултата половин час след началото на двубоя. Той се озова в непосредствена близост до вратата отляво, пробвайки шут в обратния ъгъл. Стражът на домакините обаче се намеси.

До края на първото полувреме преимуществото определено бе на страната на Атлетико. Най-дейни в нападение бяха Гризман и Мората, които пропуснаха по няколко шанса. Такъв се откри и пред Саул, но безуспешен.

Вторите 45 минути започнаха с голово положение пред вратата на "дюшекчиите". Игнаси Мигел засече с глава хубаво центриране на Лукас Бой, но пропусна.

Възпитаниците на Диего Симеоне се съвзеха от първоначалния натиск и обърнаха нещата в своя полза. Де Пол, Лино и Мората се отличиха с пропуски преди усилията им най-после да бъдат възнаградени.

В 54-ата минута Алваро Мората откри резултата след много прецизно центриране от Антоан Гризман. Испанецът засече подаването с глава, пращайки коженото "кълбо" в долния ляв ъгъл.

Video edited on Kapwing

В 74-ата минута Гранада имаше два страхотни последователни шанса да възстанови паритета. Първо Жерар Гумбау стреля с глава от близко разстояние след центриране от Лукас Бой. 

Топката попадна в краката на Матиас Арезо, който шутира силно посока вратата на Атлетико, но Ян Облак се намеси подобаващо. С това и приключиха по-сериозните положения в мача.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички